14:09 14.08.2018

Аброськін: До поліції наразі ніхто не звертався з інформацією про другого підозрюваного у замаху на активістку Гандзюк

3 хв читати
Аброськін: До поліції наразі ніхто не звертався з інформацією про другого підозрюваного у замаху на активістку Гандзюк

Правоохоронці продовжують роботу зі встановлення можливих свідків нападу на в.о. управляючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк, наразі ще ніхто не звернувся до поліції щодо можливого причетного до злочину, фоторобот якого розмістила Нацполіція.

"Співробітники департаменту стратегічних розслідувань спільно зі співробітниками інших підрозділів кримінальної поліції, а також слідчих Національної поліції України продовжують роботу щодо встановлення всіх можливих свідків нападу на Катерину Гандзюк, що стався 31.07.2018 року в Херсоні, а також встановлення замовників та інших співучасників злочину", - написав перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін на сторінці у Facebook у вівторок.

Він нагадав, що зібрані доказові матеріали надали можливість встановити і затримати 40-річного неодноразово судимого місцевого жителя, якого "обгрунтовано підозрюють саме у нападі на потерпілу". Суд обрав йому міру запобіжного заходу - тримання під вартою. "Призначено велику кількість необхідних експертиз, а також тривають численні слідчі дії, зокрема із з перевірки свідчень підозрюваного", - додав перший заступник голови Нацполіції.

За його словами, з моменту звернення поліції до громадськості з проханням допомогти у встановленні особи людини, яку обґрунтовано підозрюють у причетності до злочину, за наявним фотозображення ніхто не звернувся.

В.Аброськін закликав громадян звертатися до поліції, якщо у них є будь-яка інформація, яка може бути корисною слідству.

Як повідомлялося, 31 липня в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою співробітницю міськради К.Гандзюк у її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медустанови Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували як заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

3 серпня генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що розслідувати напад на К.Гандзюк буде СБУ.

Того ж дня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що співробітники Нацполіції затримали підозрюваного в замаху на вбивство К.Гандзюк.

6 серпня член колегії МВС України, нардеп від фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що підозрюваним є Микола Новіков, 1978 року народження, уродженець Херсона, раніше судимий за статтею "крадіжка", а також за незаконне поводження зі зброєю, він є членом одного із злочинних угруповань Херсонської області. За його словами, мотивом злочину могла бути критика К.Гандзюк "на адресу чиновників і окремих осіб".

Херсонський міський суд 6 серпня обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на два місяці.

7 серпня голова Нацполіції України Сергій Князєв заявив, що, можливо, з'явиться ще один підозрюваний у цій справі.

8 серпня В.Аброськін повідомив, що встановлено місце, де була придбана кислота, яку використовували під час нападу, "знайдено та вилучено понад 530 пляшок з цим розчином", встановлено і допитано чоловіка, який реалізував кислоту.

Він повідомив, що є якісне фото зображення людини, який придбав розчин - "це саме та людина, про яку ... говорив глава Нацполіції Сергій Князєв".

7 серпня кримінальне провадження за фактом організації замаху на вбивство К.Гандзюк передано до Головного слідчого управління СБУ. Формулювання провадження звучить так: "За фактом організації замаху на умисне вбивство з особливою жорстокістю Гандзюк К., що вчинене на замовлення співробітників правоохоронних і державних органів, за сприяння сепаратистських організацій на території півдня України, з метою дестабілізації суспільно-політичної обстановки в південному регіоні країни".

Двоє журналістів, які проводили незалежне розслідування, стверджують, що затриманий і заарештований М.Новіков має алібі на момент скоєння нападу на К.Гандзюк - перебував на морі з друзями і знайомими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА