16:16 14.08.2018

Мінрегіон дозволить використовувати світловоди для природного освітлення приміщень

1 хв читати
Мінрегіон дозволить використовувати світловоди для природного освітлення приміщень

Міністерство регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ дозволить використовувати світловоди для природного освітлення приміщень, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

"Пропонуємо внести норму про використання технологій природного освітлення - світловодів. Яка в них користь? Нуль витрат на освітлення, мінімальне використання електроенергії, і як бонус - користь для зору, підвищення настрою, працездатності і навіть візуальне збільшення простору", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, деякі конструкції світловодів дають змогу не лише передавати світло, а й накопичувати його протягом світлового дня для використання вечірньої пори.

Згідно з оновленими державними будівельними нормами (ДБН), світловоди можуть проектуватися в приміщеннях із недостатнім природним освітленням, якщо світло не можна забезпечити іншим способом (виробничі та інші приміщення), в приміщеннях, де відсутнє денне освітлення, а проектування вікон неможливе (підвальні приміщення, закриті коридори, приміщення без зовнішніх стін тощо).

Крім того, світловоди буде дозволено в приміщеннях зі значною нестачею денного світла або без можливості провести електрику, а також за енергозбережного та іншого будівництва.

За даними Л.Парцхаладзе, оновлені ДБН буде затверджено найближчим часом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА