18:38 15.08.2018

Новий транспортний Ан-178 буде представлено серед новинок українського ОПК на військовому параді з нагоди Дня Незалежності

2 хв читати
Новий транспортний Ан-178 буде представлено серед новинок українського ОПК на військовому параді з нагоди Дня Незалежності

Новий транспортний літак Ан-178 вантажопідйомністю 18 тонн розробки ДП "Антонов" (Київ) поповнить перелік новинок українського оборонно-промислового комплексу на військовому параді 24 серпня в Києві з нагоди Дня Незалежності України.

"Як заплановано, на параді військової техніки на Хрещатику з нагоди Дня Незалежності України буде представлено також і новий транспортний Ан-178", - повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" в середу джерело в оборонному секторі.

Співрозмовник агентства уточнив, що це буде прем'єрний публічний показ Ан-178 в Україні на заході такого рівня. "В Україні Ан-178 демонстрували лише фахівцям. Широка аудиторія українців побачить новий транспортник на військовому параді вперше", - зазначив він.

Як нагадало джерело, перший Ан-178 було продемонстровано з успіхом на провідних світових професійних майданчиках: міжнародних авіакосмічних виставках Le Bourget-2015 (Франція) і Farnborough-2018 (Великобританія), де він став однією з головних подій.

Ан-178 створюється на заміну Ан-12, за оцінками фахівців, в окремих регіонах вні також може бути сучасною заміною франко-німецькому С-160. Літак має змінену форму фюзеляжу, рампу для навантаження і вивантаження габаритних вантажів, він здатний перевозити до 18 тонн вантажу, зокрема великовантажні морські контейнери 1С.

У виробничій кооперації за програмою Ан-178 задіяно близько 200 компаній з 15 країн. Інтерес до нового українського транспортника раніше підтвердили ОАЕ, КНР і Азербайджан. За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в оборонному секторі, на сьогодні ДП "Антонов" проводить переговори з європейськими країнами НАТО про спільний розвиток програми Ан-178.

За даними з відкритих джерел, у військовому параді на Хрещатику з нагоди Дня Незалежності України цьогоріч очікується широка презентація нових зразків озброєння і військової техніки, створених вітчизняним ОПК. Серед них спостерігачі виділяють, передусім, ракетне й артилерійське озброєння: ОТРК "Сапсан", високоточну систему залпового вогню "Вільха", автоматизовану систему залпового вогню "Верба", 155-мм САУ "Богдана".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА