20:03 18.08.2018

Павло Клімкін назвав "ганебними" підсумки ЗНО з математики

1 хв читати
Павло Клімкін назвав "ганебними" підсумки ЗНО з математики

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін назвав "ганебними" результати Зовнішнього незалежного оцінювання (ЗНО) з математики українських школярів. Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, ця тема для нього "особливо болить". "Це ж тотальна катастрофа!", - сказав Клімкін. За його словами, 48% вступників до вищих навчальних закладів не змогли розв"язати задачу "рівня восьмого класу". Клімкін заявив, що таким чином, кожен другий випускник школи не може орієнтуватися в "елементарних математичних правилах".

Глава МЗС України зазначив, що, якщо не буде "фундаментальних змін у підходах до викладання, стимулювання молоді та усвідомлення, що якісна освіта – це життєва необхідність, а не формальний атрибут, ми ризикуємо опинитися ніде".

Клімкін сказав, що освіта - шлях до успішного майбутнього, і, звертаючи з нього, можна приректи себе на "периферію життя". Міністр закордонних справ заявив, що це стосується не тільки предмета математика, який йому близький, а також і інших, таких як англійська мова, історія, географія, і, "що вражає", українська. "Вдумайтеся?! І цього ніхто не помічає! Вас це не шокує?", - сказав глава МЗС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА