21:03 21.08.2018

Присяжні у справі Манафорта не можуть досягти консенсусу для винесення вердикту

2 хв читати
Присяжні у справі Манафорта не можуть досягти консенсусу для винесення вердикту

Присяжні у справі про фінансові махінації колишнього глави передвиборного штабу президента США Пола Манафорта не можуть дійти єдиної думки і винести вердикт, повідомляє видання "Політико".

"У вівторок присяжні заявили про те, що зазнають труднощів із одноголосним вердиктом хоча б за одним пунктом обвинувачення П.Манафорта в банківських і податкових махінаціях", - йдеться в повідомленні.

За даними телеканалу Сі-Ен-Ен, присяжні звернулися до окружного судді Томаса Селбі Елліса III, який веде справу П.Манафорта, з питанням про те, що робити в такій ситуації.

"Якщо ми не можемо дійти консенсусу хоча б за одним пунктом, як ми можемо заповнити папір із рішенням присяжних?" - йдеться в запиті до судді.

У свою чергу, суддя закликав присяжних подвоїти їхні зусилля і продовжити нараду в надії досягти одностайного рішення.

Засідання присяжних триває четвертий день.

Суддя Т.С. Елліс III минулого понеділка перед засіданням присяжних двічі проводив нараду з адвокатами П.Манафорта. Обидві розмови відбувалися в присутності П.Манафорта, зміст розмови не розкривається. Суддя пообіцяв оприлюднити стенограми розмов із адвокатами після завершення процесу щодо П.Манафорта.

Стосовно П.Манафорта порушено дві справи, які розглядаються в федеральному окружному суді Олександрії (штат Вірджинія) і в окружному суді столичного округу Колумбія.

П.Манафорта, зокрема, обвинувачують в ухиленні від сплати податків на суму понад $30 млн у період роботи лобістом на українську Партію регіонів і колишнього президента країни Віктора Януковича, які він нібито відмивав через офшори. Сторона обвинувачення наполягає на тому, що в 2006 році дохід П.Манафорта становив мільйони доларів, які він отримував від уряду України і українських олігархів. Гроші були передані П.Манафорту для того, щоб він підтримував В.Януковича.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА