07:37 24.08.2018

Фігурантів справи "Веджіє Кашка" залишили під вартою до 14 вересня

2 хв читати
Фігурантів справи "Веджіє Кашка" залишили під вартою до 14 вересня

Фігурантів справи "Веджіє Кашка", незважаючи на серйозні проблеми зі здоров'ям, залишили під вартою в СІЗО окупованого Сімферополя до 14 вересня, повідомило Громадське радіо.

"Верховний суд Криму" розглянув апеляційну скаргу на продовження терміну утримання під вартою для учасників справи "Веджіє Кашка". 15 липня їм продовжили термін утримання під вартою до 15 вересня. Підсудних сьогодні не доставили до "суду", і вони були змушені брати участь в судовому засіданні конференцзв’язком із СІЗО міста Сімферополя", - йдеться в повідомленні на сайті радіо в четвер.

В інформації підкреслюється, що в судовому засіданні не брав участі один з підсудних, Асан Чапух, він написав відмову від участі в судовому засіданні, оскільки його артеріальний тиск на момент проведення засідання склав 190/110.

Адвокати, що здійснюють захист фігурантів справи, клопотали про відкладення судового засідання на інший день. Серед причин, за якими захисники просили відкласти судове засідання, був названий поганий зв'язок, через який підсудні нічого не чули й не розуміли те, що говорить "суддя".

"Після відмови в задоволенні всіх клопотань, адвокат Едем Семедляєв заявив відвід "судді" Козирєва. "Суддя" у відводі себе відмовив. Після заявлених клопотань перейшов до розгляду скарги по суті", - сказано в повідомленні.

Захисники вказували на те, що всі підсудні мають стійкі соціальні зв'язки, а також всі підсудні мають важкі захворювання, і подальше утримання їх в СІЗО, де їм не надається належна медична допомога, може загрожувати їхньому здоров'ю і життю. У зв'язку з цим, захисники просили змінити підсудним запобіжний захід на домашній арешт або підписку про невиїзд.

"Суддя" Козирєв вирішив змінити рішення так званого київського районного суду і скоротив їм термін утримання під вартою на один день - до 14 вересня", - повідомили на Громадському.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА