17:50 27.08.2018

Хакери з РФ намагалися зламати e-mail помічників патріарха Варфоломія

2 хв читати
Хакери з РФ намагалися зламати e-mail помічників патріарха Варфоломія

Російські хакери з групи Fancy Bear вчинили спробу зламати електронну пошту трьох високопоставлених помічників Вселенського патріарха Варфоломія, які курирують питання надання томосу про автокефалію Української православної церкви, про що свідчить стаття-розслідування Associated Press, опублікована в понеділок.

У матеріалі зазначено, що сам патріарх Варфоломій не використовує електронну пошту, це роблять його помічники, і в списку компанії з комп'ютерної безпеки Secureworks містяться дані про кілька спроб зламати облікові записи Gmail трьох архієпископів (митрополитів), наближених до Вселенського патріарха. Йдеться про Варфоломія Самараса, Еммануїла Адамакіса та Елпідофороса Ламбриніадіса, які "задіяні в проблемі томосу".

Докази про втручання в електронну пошту отримано зі списку 4700 адрес, наданих минулого року компанією Secureworks.

У Російській православній церкві заявили про відсутність у них відомостей про хакерів і відмовилися коментувати цю ситуацію, зазначають в Associated Press.

Як повідомлялося, 17 квітня 2018 року президент України Петро Порошенко повідомив про свій намір звернутися до архієпископа Константинополя, Вселенського патріарха Варфоломія з закликом видати томос про єдину помісну православну церкву в Україні й закликав Верховну Раду в найкоротші терміни підтримати його ініціативу.

19 квітня народні депутати підтримали звернення президента до Вселенського патріарха про надання томосу про автокефалію.

Священний синод Вселенського патріархату в Константинополі прийняв до розгляду звернення президента України й вирішив розпочати процедуру, необхідну для надання автокефалії Українській православній церкві.

На початку вересня відбудуться загальні збори єпископату Вселенського патріархату, є підстави припускати, що порушуватиметься і "українське питання", повідомив на початку серпня голова інформаційного управління Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вертоліт із президентом Ірану здійснив жорстку посадку на північному заході країни

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалі - мер

У ХАРКОВІ КІЛЬКА ВИБУХІВ - МЕР

Генштаб ЗСУ: до середини дня армія РФ активізувалася на Сіверському та Харківському напрямках, на Покровському - зберігає високу інтенсивність атак

Окупанти обстріляли Куп'янський район Харківщини, загинули 5 мирних жителів, ще 9 постраждали - поліція

По Черкаській Лозовій було завдано подвійного удару "Іскандер-М", серед загиблих вагітна жінка

Дрони СБУ атакували військовий аеродром "Кущевська" і Слов'янський НПЗ у РФ - джерело

Зеленський вшанував пам'ять жертв радянських політичних репресій

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 16, вісім у важкому стані - поліція

Кількість поранених у Малоданилівській громаді зросла до 15 осіб - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА