13:10 29.08.2018

Мінрегіон планує змінити вимоги до розміру вікон

2 хв читати
Мінрегіон планує змінити вимоги до розміру вікон

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує змінити вимоги до розміру вікон під час будівництва будівель, виділивши чотири світлокліматичних зони замість двох, повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Згідно з повідомленням, відповідні зміни Мінрегіон планує впровадити до державних будівельних норм (ДБН).

"У нових ДБН щодо освітлення ми пропонуємо скорегувати розрахунки природного освітлення в приміщеннях. Зокрема, уточнити зонування території України за світловим кліматом, розподіливши її на чотири зони з свтлокліматичними особливостями. Це дасть можливість коректніше розраховувати необхідну мінімальну площу вікон у приміщеннях у різних регіонах Україна, і, отже, підвищить інсоляцію та комфорт у приміщеннях", - написав Л.Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

За його словами, наразі територія України розділена на дві світлокліматичних зони: одна охоплює Одеську область та АР Крим, друга - решту території України, однак різниця в часі сходу та заходу сонця між західними та східними регіонами становить близько двох годин.

Згідно з повідомленням Л.Парцхаладзе, перша світлокліматична зона охоплюватиме Житомирську, Хмельницьку, Тернопільську, Рівненську, Івано-Франківську, Львівську та Волинську області. До другої зони увійдуть Закарпатська, Чернівецька, Вінницька, Київська, Чернігівська та Сумська області.

Третя зона охоплюватиме Кіровоградську, Дніпропетровську, Харківську, Полтавську, Черкаську, Донецьку та Луганську області.

Одеська, Миколаївська, Херсонська, Запорізька області та Крим увійдуть до четвертої зони.

За даними Л.Парцхаладзе, нові ДБН буде прийнято найближчим часом, їхні норми поширюватимуться на проектування освітлення приміщень у житлових, цивільних, промислових будівлях і спорудах, на територіях промислових і сільськогосподарських підприємств, а також на проектування зовнішнього освітлення населених пунктів, зокрема вулиць, доріг і парків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА