18:26 29.08.2018

Бойовики з позивними "Косяк" і "Крапаль" здалися поліції в Донецькій області

2 хв читати

Двоє бойовиків - жителів смт Курахівка (Донецька обл.), які у 2014 році "служили" в складі незаконного збройного формування "Область війська Донського", здалися поліції.

Як повідомив у середу Покровський відділ поліції, у 2014 році ці двоє чоловіків жили в Донецьку та поповнили лави бойовиків через обіцянки "високої зарплати й повного забезпечення всім необхідним".

У козацькому бандформуванні "Область війська Донського" разом із військовою формою та зброєю новобранці отримали позивні "Косяк" і "Крапаль". До їхніх обов'язків належало чергування на контрольно-пропускному пункті у своєму підрозділі та перевірка автотранспорту.

Через певний час "Крапаля" перевели до батальйону "Чорна сотня", а його товариш залишився в козацькому формуванні. За словами колишніх бойовиків, грошей за службу їм не платили, тільки видавали продукти харчування.

"Косяк" у жовтні 2014 року залишив "службу", а "Крапаль" прослужив у "Чорній сотні" до лютого 2015 року. "Побачивши, як військове керівництво жорстко поводиться з підлеглими й займається особистим збагаченням, чоловік також подав заяву про звільнення. За це його на 30 діб посадили в "кімнату тимчасового тримання затриманих", потім відпустили", - зазначено в повідомленні поліції.

Після цього колишні бойовики жили в Донецьку, а потім переїхали до смт Курахівки, де майже ні з ким не спілкувалися і вели прихований спосіб життя.

"Побачивши в поліцейських новинах, що закон передбачає звільнення екс-бойовиків, які не вчиняли тяжких злочинів, від кримінальної відповідальності, обидва чоловіки прийшли з повинною до правоохоронців", - наголошується в повідомленні.

У поліції нагадали, що, відповідно до ч. 6 ст. 260 Кримінального кодексу України, добровільна здача є підставою для повернення учасників НЗФ до нормального життя без покарання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Херсонщині четверо постраждалих після ворожих обстрілів - ОВА

Кількість загиблих у Малоданилівській громаді зросла до п'яти осіб

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА