12:43 30.08.2018

Завершено досудове розслідування у справі про незаконний рибний промисел і порушення порядку в'їзду/виїзду капітаном російського "Норду"

2 хв читати
Завершено досудове розслідування у справі про незаконний рибний промисел і порушення порядку в'їзду/виїзду капітаном російського "Норду"

Капітану російського сейнера "Норд" Володимиру Горбенку повідомлено про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою його у здійсненні незаконного рибного промислу та порушенні порядку в'їзду/виїзду з тимчасово окупованої території України.

"29.08.2018 капітанові судна СЧС "Норд" повідомлено про завершення досудового розслідування в кримінальному провадженні за підозрою його у незаконному зайнятті рибним промислом та порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї (ст. 249, ст. 332-1 КК України)", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Автономної Республіки Крим у четвер.

Досудове розслідування встановило, що громадянин України, будучи капітаном на судні "Норд", порушив порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї шляхом виходу судна із закритого морського порту "Керч" у Криму.

Крім того, не маючи дійсних дозвільних документів на промисловий вилов водних біоресурсів, він за допомогою зазначеного судна здійснював незаконний рибний промисел в Азовському морі.

У прокуратурі АРК наголосили, що після ознайомлення підозрюваного та його захисників із матеріалами кримінального провадження обвинувальний акт буде направлено до Апеляційного суду Києва для визначення підсудності та подальшого розгляду по суті.

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" із десятьма членами екіпажу на борту.

Капітана судна В.Горбенка обвинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни). Пізніше капітану було повідомлено про підозру в скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним добувним промислом). Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. На час досудового слідства В.Горбенко перебував у родичів у Мелітополі (Запорізька обл.).

Херсонський міський суд 19 червня відмовив у продовженні зобов'язання для капітана В.Горбенка не відвідувати територію АР Крим.

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА