16:14 01.09.2018

Глава СБУ: Захарченка ліквідували в результаті зачисток свідків або розборок на комерційному ґрунті

2 хв читати

Глава Служби безпеки України Василь Грицак спростовує можливу причетність української сторони до загибелі глави "ДНР" Олександра Захарченка і схиляється до того, що головною версією причин його усунення можуть бути "розборки" на комерційній основі.

"На мій погляд, прогнозована ситуація. Відбувається методична зачистка всіх тих, хто в 2014 році сприяв введенню російських військ на Донбас, хто сприяв створенню псевдонародних республік... Ми вважаємо, що відбувається методична зачистка тих, хто знає занадто багато і у кого на руках кров, тих, хто не потрібен надалі як свідок", – сказав він журналістам у суботу в Києві, коментуючи затримання нібито українських диверсантів і покладання провини на СБУ за вбивство О.Захарченка.

Другою версією, яку глава СБУ назвав однією з основних, це "просто "розборки" на комерційній основі, оскільки дуже багато майна, підприємств, були, як вони пишуть, "віджаті", розділені і було багато ображених у керівництві "ЛНР" і"ДНР".

За його словами, насправді версій більше.

Він також зазначив: "Який вихід у тих, хто сприяв усім цим діям (введення російських військ на Донбас – ІФ)? Перший варіант: забрати цих людей на територію РФ і там їх працевлаштувати, а другий: ліквідувати тих, хто давав їм свого часу різні злочинні накази".

У цьому контексті В.Грицак продовжив: "Тому нас абсолютно не дивує, що нас звинувачують у всіх гріхах".

При цьому він наголосив, що в СБУ немає "ніяких даних про затримання української диверсійної групи", оскільки таку ДРГ туди ніхто не відправляв.

Говорячи про ситуацію на непідконтрольних Україні територіях, глава СБУ сказав: "У нас є дані, що введено комендантську годину з 23.00, у нас є дані про зачистку, про закриття кордону, у нас є дані про те, що хапають на вулиці людей, які не подобаються з якихось міркувань... але у нас немає даних про те, чи зловили когось, хто справді скоїв цей акт, вбивство".

"Переконаний, що російські спецслужби будуть і надалі посилювати режим на непідконтрольних Україні територіях, переконаний в тому, що і в подальшому триватимуть "розборки", що це не остання смерть у тому таборі", – підсумував глава СБУ.

"Як нам відомо, він їхав в те кафе, яке, за нашими даними, йому і належить. І наскільки мені відомо, він справді їхав на поминальний обід з приводу смерті Кобзона", – додав В.Грицак.

Відповідаючи на запитання, чи будуть закриті справи СБУ щодо О.Захарченка у зв'язку з його смертю, В.Грицак сказав, що конкретні рішення прийме слідчий "у зв'язку зі смертю того, хто був підозрюваним", але, як правило, у такому разі справа закривається.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА