08:47 02.09.2018

Тереза Мей визнала "огидною" вимогу провести другий референдум з Brexit

2 хв читати
Тереза Мей визнала "огидною" вимогу провести другий референдум з Brexit

Прем'єр Британії Тереза ​​Мей в статті для The Sunday Telegraph оголосила про те, що "її не змусять" йти на компроміси, які не входять до "національних інтересів" Британії. Так вона виступила на захист плану чинного уряду Британії щодо виходу з Євросоюзу.

Вона також додала, що "не здасться" тим, хто вимагає проведення другого референдуму, на якому пропонується визначити умови виходу Британії з Євросоюзу. "Це буде огидною зрадою нашої демократії", - написала британський прем'єр.

Велика Британія покине Євросоюз 29 березня 2019 року, до цієї дати Лондон і Брюссель мають укласти угоду щодо умов виходу з блоку. У липні уряд Британії представив угоду стосовно виходу з ЄС, підготовлену за підсумками зустрічі міністрів в заміській резиденції в Чекерсі. У британській пресі цей документ називають "угодою в Чекерсі". Євроскептики критикували угоду, на яку готовий піти британський уряд, як занадто м'яку.

Євроскептики готують альтернативну угоду, яку, за їхніми сподіваннями, підтримають колишній глава МЗС Британії Борис Джонсон і екс-міністр з Brexit Девіс Девіс, вони покинули уряд через незгоду з позицією Терези Мей.

"Ми хочемо вийти з вигідною угодою, і ми впевнені, що можемо її досягти. Але, звичайно, попереду ще багато переговорів", - написала Мей. Прем'єр зазначила, що в Лондоні готуються до можливого виходу без угоди. "За деякими питаннях будуть серйозні труднощі і для Британії, і для ЄС", - підкреслила прем'єр.

План, узгоджений в Чекерсі, передбачає, що Британія слідуватиме загальноєвропейським стандартам і заходам регулювання в сфері торгівлі товарами і сільгосппродукцією, а в обмін отримає право на необмежену торгівлю ними на європейському єдиному ринку. Євроскептики виступають за "жорсткий" Brexit - вихід Британії з Європейського єдиного ринку, Митного союзу ЄС і припинення поширення юрисдикції Суду Європейського союзу в Британії.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА