10:56 04.09.2018

ГПУ отримала дозвіл на "заочне" розслідування щодо Азарова

1 хв читати
ГПУ отримала дозвіл на "заочне" розслідування щодо Азарова

Суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра України Миколи Азарова, заявив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Отримали вчора дозвіл на спеціальне досудове розслідування щодо М.Азарова, який підозрюється в заволодінні в співучасті з іншими учасниками злочинної організації В.Януковича (екс-президент України Віктор Янукович - ІФ) скрапленим газом загальною вартістю близько 2,2 млрд грн. Найближчим часом планується відкриття матеріалів провадження стороні захисту та його направлення до суду", - повідомив Ю.Луценко на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

У коментарі до свого повідомлення Ю.Луценко зазначив: "Саме Азаров провів рішення, яке відкрило шлях безконтрольному шахрайству Курченка (бізнесмен Сергій Курченко, що переховується в РФ - ІФ) і К".

Пізніше прес-служба Генпрокуратури уточнила, що слідчий суддя Печерського райсуду Києва 3 вересня задовольнив клопотання групи прокурорів департаменту міжнародно-правового співробітництва та надав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування стосовно колишнього прем'єр-міністра за ч. 1 ст. 255; ч. 4 ст. 28 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

М.Азаров підозрюється в заволодінні з іншими учасниками злочинної організації В.Януковича скрапленим газом на суму 2,2 млрд грн, що належить ПАТ "Укргазвидобування" та ПАТ "Укрнафта".

Після формування матеріалів провадження та виконання з підозрюваним вимог ст. 290 КПК України планується направлення справи щодо нього до суду для розгляду по суті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА