10:56 05.09.2018

Спостерігачі СММ ОБСЄ не змогли отримати інформацію про осіб, які постраждали внаслідок вибуху 31 серпня у Донецьку

2 хв читати
Спостерігачі СММ ОБСЄ не змогли отримати інформацію про осіб, які постраждали внаслідок вибуху 31 серпня у Донецьку

 Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) повідомили, що не отримали інформацію про осіб, які постраждали внаслідок вибуху 31 серпня в окупованому Донецьку.

"Після вибуху, що стався на бульварі Пушкіна в Донецьку 31 серпня, ситуація в центрі міста (непідконтрольне уряду), за спостереженнями місії, залишалася спокійною. Місія уточнювала повідомлення про осіб, які дістали поранень унаслідок вищезазначеного вибуху. 3 вересня в морзі Донецької обласної клінічної лікарні ім. М.Калініна спостерігачам повідомили, що тіла Олександра Захарченка та іншого члена збройних формувань (члена особистої охорони О.Захарченка) було доправлено до моргу зі смертельними пораненнями від вибуху", - йдеться в повідомленні СММ ОБСЄ від 3 вересня.

Того самого дня, як зазначається в звіті, медперсонал Інституту невідкладної і відновної хірургії ім.В.Гусака в Донецьку повідомив членам СММ, що після вибуху 31 серпня до них доправили шістьох осіб із різними травмами від вибуху, однак медичні працівники відмовилися надати яку- або іншу інформацію.

"Цього самого дня медперсонал Донецької обласної клінічної лікарні ім. М. Калініна відмовився надати команді СММ інформацію про осіб, які дістали поранень унаслідок вибуху 31 серпня без дозволу керівників збройних формувань", - повідомила СММ ОБСЄ.

Раніше в звіті ОБСЄ від 1 вересня спостерігачі місії зазначали, що в Донецьку, 31 серпня, о 17:27, вони чули вибух, який прогримів у ресторані "Сепар", розташованому в парку недалеко від бульвару Пушкіна, 13.

"Спостерігачі відзначили, що район навколо ресторану було огороджено. Командир збройних формувань повідомив, що внаслідок цього вибуху Олександр Захарченко дістав смертельних поранень, іншого члена збройних формувань було важко поранено, і ще дев’ять осіб дістали поранень", - йдеться в звіті.

Крім того, СММ ОБСЄ зазначає, що після вибуху 31 серпня, в Донецьку внаслідок якого, за повідомленнями, загинув О.Захарченко, і було поранено щонайменше дев’ятьох осіб, а також іншого члена збройних формувань, за спостереженнями місії, обстановка в центрі Донецька була спокійна.

"2 вересня спостерігачі бачили кілька тисяч осіб (чоловіки та жінки, віком від 18 до 60 років), які зібралися перед будівлею театру опери та балету, розташованого на вул. Артема, 82. Вони прийшли на анонсовану "церемонію прощання" із загиблим Захарченком.. На фасаді будівлі театру спостерігачі бачили великий плакат із портретом Захарченка. На місці перебували не менше ніж 100 членів збройних формувань, деякі з яких були озброєні автоматами та пістолетами, вони охороняли місце події", - йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА