16:31 05.09.2018

Підозрювані в отруєнні Скрипалів є співробітниками російського ГРУ - британський прем'єр

2 хв читати
Підозрювані в отруєнні Скрипалів є співробітниками російського ГРУ - британський прем'єр

 Розслідування отруєння Скрипалів вказало на те, що люди, на яких лежить відповідальність за злочин, є співробітниками російської військової розвідки, заявила глава британського уряду Тереза Мей.

"На підставі даних розслідування з'ясувалося, що двоє росіян є співробітниками російської військової розвідки, також відомої як ГРУ", - сказала вона, виступаючи в середу в парламенті.

За словами Т.Мей, "така операція мала бути схвалена не лише всередині ГРУ, а й іншими високопоставленими представниками російського керівництва".

Т.Мей також заявила, що виключно Росія мала можливості і мотиви для отруєння у Солсбері екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії.

"Як ми дали чітко зрозуміти в березні, лише у Росії були технічні засоби, практичний досвід і мотив провести атаку (проти Скрипалів - ІФ)", - сказала вона.

За словами британського прем'єра, "ми неодноразово зверталися до Росії з закликом надати інформацію про те, що сталося в Солсбері в березні, але вони у відповідь заплутували (питання - ІФ) і брехали. Це, зокрема, були й спроби перекласти провину на терористів, наших міжнародних партнерів".

"Вони навіть стверджували, що я сама винайшла "Новачок", - зазначила Т.Мей.

С.Скрипаля та його дочку Юлію виявили на лавці в британському місті Солсбері на початку березня без свідомості. 12 березня прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей заявила в парламенті, що їх отруїли нервово-паралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою у Росії.

У Москві відкинули ці обвинувачення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА