16:49 07.09.2018

"Кримський титан" візуально призупинив роботу - голова Херсонської ОДА

2 хв читати
"Кримський титан" візуально призупинив роботу - голова Херсонської ОДА

Завод "Кримський титан", розташований у н.п. Армянськ на півночі тимчасово окупованого Росією Криму, де відбуваються викиди шкідливих хімічних речовин, візуально припинив роботу, повідомляє голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв.

"Візуально, Титан зупинено! Чекаємо на підтвердження!", - написав він у своїй сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю вдень і опублікував фотографії заводу.

Жителі Армянська з 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, що покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і завчасно опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі і висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу філії "Титанових інвестицій" в Армянську в зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду (оксид сірки, SO2) на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного та шкільного віку "в профілактичних цілях" в супроводі матерів були відправлені на відпочинок в кримські санаторії.

За даними заводу, позаштатних ситуацій на підприємстві не було. У сусідньому з Армянськом Красноперекопську розташовані підприємства "Бром" і Кримський содовий завод. Вони спростували свою причетність до появи дивної іржі. За фактом порушення правил поводження з екологічно небезпечними речовинами та відходами порушено кримінальну справу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА