15:06 08.09.2018

Після хімічного викиду в окупованому Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник

2 хв читати

Після хімічного викиду на заводі "Кримський Титан" в Армянську на півночі окупованого Криму по медичну допомогу звернувся 61 український прикордонник, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"Наразі звернувся 61 прикордонник, з них п'ятеро госпіталізовані і проходять детальне медичне обстеження у нас в Одесі", - зазначив він в ефірі "112.Україна".

О.Слободян наголосив, що всім, крім вищезгаданих п'яти госпіталізованих, було надано необхідну медичну допомогу, і вони повернулися до виконання службових обов'язків.

Помічник голови Держприкордонслужби також розповів, що ситуація на адміністративному кордоні з окупованим Кримом залишається без суттєвих змін.

Зокрема, КПВВ "Каланчак" і "Чаплинка" тимчасово не працюють на в'їзд в окупований Крим, вітри продовжують дути в бік півострова, тому, за словами О. Слободяна, "основні ризики залишаються на цій території".

Як повідомлялося, жителі Армянська (тимчасово окупований Крим) з 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє і передчасно опадає листя. Деякі городяни повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу вірменської філії "Титанових інвестицій" у зв'язку з перевищенням гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Діти дошкільного і шкільного віку "в профілактичних цілях" у супроводі матерів були відправлені на відпочинок в кримські санаторії.

З 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративному кордоні з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу у зв'язку з екологічною ситуацією з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА