13:14 10.09.2018

У Першокостянтинівці на адмінмежі з Кримом перевищень ГДК за забруднювальними речовинами у повітрі немає

2 хв читати
У Першокостянтинівці на адмінмежі з Кримом перевищень ГДК за забруднювальними речовинами у повітрі немає

Пересувна лабораторія не виявила перевищень гранично допустимої концентрації (ГДК) за забруднювальними речовинами у с. Першокостянтинівка (Чаплинський район, Херсонська обл.) у зв'язку з хімічними викидами на заводі "Кримський титан", розташованому в тимчасово окупованому Росією Криму.

"Оновлення інформації "Кримський титан". У с. Першокостянтинівка Чаплинського р-ну за результатами роботи пересувної лабораторії в повітрі не виявлено перевищень ГДК за основними забруднювальними речовинами", - повідомляє в понеділок удень прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України (МінТОТ) у своєму акаунті в Twitter.

В інформації зазначено, що лабораторія продовжить роботу в с. Преображенка Каланчацького району Херсонської області.

Як повідомлялося, жителі Армянська (тимчасово окупований Крим) із 24 серпня масово скаржаться в соцмережах на поганий запах у повітрі і жовтий наліт, схожий на іржу, який покриває металеві предмети. На деревах, за їхніми словами, жовтіє та завчасно обпадає листя. Деякі мешканці міста повідомляють також про першіння в горлі та висипи на шкірі.

"Влада" Криму в ніч на 4 вересня оголосила про рішення зупинити на два тижні роботу армянської філії "Титанових інвестицій" з огляду на перевищення гранично допустимої концентрації сірчистого ангідриду на півночі півострова. Крім того, в Армянську на два тижні оголосили позапланові канікули. Дітей дошкільного та шкільного віку "з профілактичною метою" у супроводі матерів відправили на відпочинок до кримських санаторіїв.

Із 6 вересня контрольні пункти в'їзду/виїзду "Каланчак" і "Чаплинка" (Херсонська обл., на адміністративній межі з окупованим Кримом) тимчасово припинили свою роботу з огляду на екологічну ситуацію з кримським заводом, у штатному режимі працює КПВВ "Чонгар".

4 вересня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив про загрозу екологічної катастрофи в окупованому Росією Криму.

У свою чергу представник українського омбудсмена з дотримання прав жителів АР Крим і м. Севастополя Ісмаїл Халіков на своїй сторінці в соцмережі Facebook поінформував, що 4 вересня з'явилася інформація про те, що концентрація сірчистого ангідриду в повітрі перевищила норму. Він повідомив, що цю інформацію передано в міжнародні організації ООН, ОБСЄ, Всесвітню організацію охорони здоров'я та Червоний хрест "із метою документування фактів порушення прав людини", а також прокуратури АР Крим (базується в м. Києві) для порушення кримінальної справи стосовно осіб, причетних до порушення екологічних прав громадян на тимчасово окупованих територіях України і загрози їхньому життю.

5 вересня голова меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат із фракції "Блок Петра Порошенка" Рефат Чубаров заявив, що Україна має звернутися до Організації із заборони хімічної зброї (ОЗХЗ) із проханням здійснити моніторинг ситуації на території заводу "Кримський титан" в окупованому Криму, де стався викид хімікатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА