15:07 10.09.2018

Мінінфраструктури оцінює реалізацію Транспортної стратегії України до 2030 р. у $60 млрд

2 хв читати
Мінінфраструктури оцінює реалізацію Транспортної стратегії України до 2030 р. у $60 млрд

Міністерство інфраструктури України оцінює вартість реалізації Транспортної стратегії України до 2030 року в $60 млрд, повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

"За нашими попередніми розрахунками, загальний бюджет реалізації цієї стратегії до 2030 року становитиме близько $60 млрд. З них більше половини передбачено з Дорожнього фонду, бюджету "Укрзалізниці", Адміністрації морпортів та інших відомств. Іншу частину ми плануємо залучити за рахунок прямих зовнішніх інвестицій, за рахунок державно-приватного партнерства, концесій, а також позик", - пояснив він на прес-конференції в Мінінфраструктури в понеділок.

За словами міністра, за частиною зовнішніх інвестицій, передусім планується залучати приватний іноземний капітал для створення нових робочих місць у сфері інфраструктури.

У свою чергу, глава представництва Євросоюзу в Україні Хюг Мінгареллі зазначив, що з боку Євросоюзу заплановано мобілізувати Європейський інвестиційний Банк.

"Також ми розглядатимемо можливість залучення зовнішнього інвестиційного плану ЄС", - зазначив Х.Мінгареллі.

В.Омелян наголосив, що першим пріоритетом Транспортної стратегії 2030 є створення конкурентоспроможної та ефективної транспортної системи в Україні, а також розвиток її інноваційної складової та створення глобальних інвестиційних проектів.

У свою чергу, Х.Мінгареллі зазначив, що з боку Євросоюзу основним пріоритетом є розширення європейських транспортних мереж до України і забезпечення їх взаємозв'язку з українськими транспортними системами.

Як повідомлялося, в травні Кабінет Міністрів України затвердив Національну транспортну стратегію країни на період до 2030 року, що визначає пріоритети розвитку галузі.

Стратегія визначає пріоритети комплексного формування транспортної політики та ефективного державного управління, основні напрями розвитку транспортної галузі України на період до 2030 року.

Її метою є створення інтегрованого в загальносвітову транспортну мережу, безпечно функціонуючого і ефективного транспортного комплексу України; задоволення потреб населення в перевезеннях і поліпшенні умов ведення бізнесу для забезпечення конкурентоспроможності та ефективності національної економіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

Президент Єврокомісії знову каже, що непередбачений прибуток від заморожених росактивів може бути використано для військових потреб України

Росіяни обстріляли Львове Херсонської області, пошкоджено школу

Велика Британія передала Міноборони України обладнання для роботи з реєстром "Оберіг"

Росіяни за добу завдали 6 ракетних і 63 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА