15:37 10.09.2018

"Укрсудпром" готовий підключитися до оновлення проекту Морської доктрини з урахуванням викликів агресії РФ

2 хв читати
"Укрсудпром" готовий підключитися до оновлення проекту Морської доктрини з урахуванням викликів агресії РФ

Асоціація "Укрсудпром" направила відкритого листа президенту Петру Порошенку, в якому висловлюється за розробку оновленого з урахуванням викликів російської агресії проекту Морської доктрини держави, і підтверджує готовність узяти участь у цій роботі.

У переданому в понеділок в агентство "Інтерфакс-Україна" відкритому листі главі держави, асоціація підтримує прийняте за підсумками засідання РНБО 6 вересня рішення про розробку і прийняття Морської доктрини України, уточнюючи, що ще в 2015 році "Укрсудпром" активно і результативно співпрацював з владою в створенні проекту цього документа.

"Готові узяти повноцінну участь у поліпшенні його якості, спираючись на накопичений досвід реалізації ідей цього документа. Ми залучимо висококваліфікованих фахівців для відпрацювання цього документа", - зазначають суднобудівники.

В "Укрсудпромі" наголошують, що в поточних умовах Україні потрібна відповідна міжнародним нормам цілісна система регулювання морської індустрією з урахуванням викликів агресії РФ.

"Морська індустрія є вкрай важливою конкурентною перевагою держави, ефективне використання якої через механізми цілісної системи спеціального регулювання надаст можливість щороку заробляти і залучати до ВВП додаткові десятки млрд грн", - пояснюють суднобудівники.

Водночас з шести розроблених "Укрсудпрому" в контексті забезпечення цього завдання законопроектів, на сьогоднішній день ухвалений Верховною Радою і введений в дію лише один: "Про внесення змін до Митного кодексу України щодо збереження та розвитку вітчизняної суднобудівної промисловості", що регламентує збільшення до 730 днів строків переробки товарів, що ввозяться на митну територію України за зовнішньоекономічними договорами товарів для потреб підприємств Судпрому, нагадують в асоціації, уточнюючи: "Судпром очікував його появи п'ять років".

У своєму відкритому листі "Укрсудпром" наголошує: необхідно забезпечити ухвалення всіх підготовлених законопроектів, а також розробити та ухвалити законопроекти, необхідні для створення цілісної системи спеціального регулювання морської індустрії з урахуванням реалій російської агресії.

"Відсутність сучасного цілісного регулювання нашої морської індустрії вже чверть століття генерує втрату божевільних обсягів ВВП. І це відбувається в бідній державі", - резюмують в асоціації.

Як повідомлялося, за підсумками розгляду на засіданні РНБО 6 вересня термінових заходів щодо захисту національних інтересів України в акваторії Азовського моря, Радбез, зокрема, доручив Кабінету Міністрів невідкладно вжити Морську доктрину України, а також удосконалити нормативно-правову базу захисту національних інтересів в акваторії Азовського і Чорного морів.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА