13:34 11.09.2018

Ситуація з "Кримським титаном" нормалізувалася, завод зараз не працює і його необхідно передати в управління Україні - голова Херсонської ОДА

2 хв читати
Ситуація з "Кримським титаном" нормалізувалася, завод зараз не працює і його необхідно передати в управління Україні - голова Херсонської ОДА

Голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв зазначає, що ситуація з викидами шкідливих хімічних речовин розташованого на території тимчасово окупованого Росією Криму заводом "Кримський титан" нормалізувалася, оскільки завод припинив свою роботу.

"На сьогоднішній день ситуація там нормалізувалася. Ми повністю проводимо моніторинг навколо "Кримського титану", що стосується підконтрольної території України. З ранку 10 вересня ми не бачимо, що завод працює. Труби підприємства не димлять. У нас є певна інформація, і з ймовірністю відсотків 90 ми можемо сказати, що сам завод "стоїть", - сказав він на прес-конференції у вівторок у Києві.

"Наскільки нам відомо, вони в авральному порядку засипають той накопичувач кислоти, з яким щось сталося, фосфатогіпсом і вапном для гасіння сірчаної кислоти і припинення її викидів в атмосферу", - зазначив А.Гордєєв.

За його словами, херсонська влада виконали весь комплекс захисту превентивного характеру в області, 12 вересня відбудеться засідання комісії з надзвичайних ситуацій за участю всіх служб. "І в разі позитивних оцінок ми приймемо рішення про припинення превентивних заходів для запобігання НС", - сказав він.

А.Гордєєв вважає, що для уникнення в майбутньому таких ситуацій необхідно як мінімум передати завод "Кримський титан" в управління Україні. "Цей завод ніколи не відрізнявся екологічними стандартами і турботою про людей. Він постійно труїть людей, просто все залежить від концентрації шкідливих речовин", - наголосив він.

Голова Херсонської ОДА зазначив, що водопостачання ніхто відновлювати не буде, оскільки "Кримський титан" працює на воді, яку бере з підземних водоносних горизонтів.

"І в разі, якщо завод" Титан "продовжить і далі отруювати населення, ми, скажу чесно, розробили навіть деякі радикальні заходи для зупинки його діяльності, дистанційно", - сказав він.

А.Гордєєв вказав, що найбільше від цієї ситуації постраждали міста Армянськ і Красноперекопськ, оскільки вітер дув в їхньому напрямку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА