16:00 11.09.2018

Мати політв'язня Клиха 20 вересня збирається до сина

2 хв читати
Мати політв'язня Клиха 20 вересня збирається до сина

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова і Міністерство закордонних справ України вирішуватимуть організаційні питання майбутньої поїздки мами політв'язня Станіслава Клиха Тамари Іванівни до сина до Верхньоуральської колонії.

"Тамара Іванівна зазначила, що 20 вересня збирається відвідати свого сина у Верхньоуральській колонії. Вже зараз разом з МЗС будемо вирішувати питання організації її поїздки. Тримаю на особистому контролі це питання", - написала омбудсмен на сторінці у Facebook після розмови з мамою С.Клиха.

Крім того, Тамара Іванівна зазначила, що в розмові з сином 3 вересня він поскаржився на те, що йому не надходять листи. "Якщо гроші, які йому передає мама зі своєї пенсії, він отримує, то листи - ні. Станіслав отримав лише одну звістку з будинку, хоча мама надсилає їх регулярно - двічі на місяць", - уточнила Л.Денісова, додавши, що у вівторок з'ясує в уповноваженого РФ з прав людини Тетяни Москалькової, чому порушуються права С.Клиха і він не отримує кореспонденції.

Як повідомлялося, Верховний суд Чечні 26 травня 2016 року засудив українців Миколу Карпюка і С.Клиха до 22,5 та 20 років ув'язнення відповідно. Згідно з вироком, М.Карпюк проведе у в'язниці перші 10 років, а С.Клих - перші 9 років, потім обох відправлять до колонії суворого режиму.

У Росії М.Карпюка і С.Клиха засудили у справі про участь у бойових діях у першу чеченську кампанію у складі організації УНА-УНСО, забороненої в РФ.

У березні 2017 року С.Клиха етапували до Верхньоуральська.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА