18:44 11.09.2018

Одна з версій забруднення повітря на півночі Криму - навмисний викид Росією хімікатів

2 хв читати
Одна з версій забруднення повітря на півночі Криму - навмисний викид Росією хімікатів

Слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму: забруднення повітря внаслідок неправильної експлуатації заводів на півночі півострова, викид в атмосферу хімікатів унаслідок проведення військових навчань Російською Федерацією; а також навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення постачання води до окупованого Криму.

Як повідомляє у вівторок прес-служба головного управління Національної поліції в АР Крим, після того, як 4 вересня 2018 року українські прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму, а в ЗМІ з'явилися фотографії екологічної катастрофи на півночі Криму та півдні Херсонської області, поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України (забруднення атмосферного повітря).

Слідчі проводять першочергові слідчі дії: допити свідків, направлення запитів до компетентних органів щодо наявності на території можливих джерел забруднення, а також - до медичних закладів про факти скарг громадян на погіршення стану здоров'я.

Під час розслідування слідчі висунули кілька версій: 1) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, який був здійснений у зв'язку з неправильною експлуатацією заводів на півночі Криму ("Кримський титан", Кримський содовий завод і Кримський бромовий завод); 2) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, який стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський титан", Кримський содовий завод і Кримський бромовий завод під час здійснення військових навчань Російською Федерацією; 3) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, здійснений Російською Федерацією з метою створення масштабної інформаційної кампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонської області шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих жителів з обох сторін адмінмежі з вимогами розблокувати дамбу на Північно-Кримському каналі й відновити постачання води до окупованого Криму для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

Рада підтримала в першому читанні законопроєкт про створення Держреєстру постраждалих від агресії РФ

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

ДБР з'ясовує обставини вибухів у Миколаєві, внаслідок яких загинули двоє військових і травмувалися п'ятеро рятувальників

Росіяни атакували вантажівку в Херсонській області, одна людина постраждала - ОВА

Суд розгляне клопотання Офісу генпрокурора про передання АРМА столичного ТРЦ Gulliver

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА