19:24 11.09.2018

Чоловік помер від ботулізму на Херсонщині, пізно звернувшись до медиків, його дружина в реанімації

1 хв читати
Чоловік помер від ботулізму на Херсонщині, пізно звернувшись до медиків, його дружина в реанімації

У вівторок, 11 вересня, в Україні зафіксовано ще один летальний випадок від ботулізму, повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я країни.

"На Херсонщині не вдалося врятувати чоловіка, який захворів на ботулізм, оскільки він пізно звернувся по медичну допомогу. Його дружина перебуває в реанімації. Ймовірна причина ботулізму - копчена риба домашнього приготування, яку він разом із дружиною споживали напередодні", - йдеться в оприлюдненому у вівторок на сторінці МОЗ в соцмережі Facebook повідомленні.

З огляду на це в міністерстві знову наголосили на необхідності за найменшої підозри на ботулізм негайно звертатися до лікаря.

"В Україні є високоякісні антитоксини, необхідні для негайного лікування ботулізму. Отримати сироватку можна у будь-який час. Її терміново доставляють із ДП "Укрвакцина МОЗ України" в місце зафіксованого випадку ботулізму", - зазначили в МОЗ.

У міністерстві також наголошують, що уникнути ботулізму допоможе дотримання простих правил безпеки: "Уникайте споживання їжі, якщо ви не впевнені в її якості. Утримайтеся від споживання в'яленої, солоної та консервованої риби, оскільки така риба могла бути заражена в природних умовах і не проходила термічної обробки. Також не вживайте продуктів, якщо ви не впевнені в дотриманні умов їх зберігання і транспортування".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА