19:06 12.09.2018

У Києві викрили ОЗУ у складі екс-чиновників "Київводфонду", що привласнили 16 об'єктів нерухомості

2 хв читати
У Києві викрили ОЗУ у складі екс-чиновників "Київводфонду", що привласнили 16 об'єктів нерухомості

Співробітники прокуратури та поліції Києва викрили організоване злочинне угруповання, до складу якого входили колишні посадові особи спеціалізованого водогосподарського комунального підприємства (СВКП) "Київводфонд", що привласнили понад десяток об'єктів нерухомості в центрі столиці.

"Київська місцева прокуратура №10 спільно з сектором спеціальної поліції Шевченківського УП ГУНП у Києві викрили та задокументували діяльність організованого злочинного угруповання, учасники якого шляхом підроблення правовстановлюючих документів заволоділи правом власності на 16 об'єктів нерухомості, завдавши мільйонних збитків державі та столичній громаді", - повідомила прес-служба прокуратури Києва в середу.

До складу угруповання входили колишній заступник генерального директора СВКП "Київводфонд", екс-начальник юридичного відділу цього підприємства, троє громадян України та громадянин Російської Федерації.

Встановлено, що один з учасників ОЗУ, використовуючи бланки договорів, печатки товарних бірж та підроблені печатки КП "Київське міське бюро технічної інвентаризації", підробляв правовстановлюючі документи на об'єкти нерухомості, змінюючи їхніх власників на підставних осіб - жителів окупованих районів Луганської області, які за грошову винагороду виступали стороною продавця у фіктивних правочинах з об'єктами.

Із 2014 по 2015 роки зловмисники заволоділи 14 нежитловими приміщеннями, що перебували на балансі СВКП "Київводфонд" і були розташовані переважно в центральних районах столиці та біля станцій метро, а також двома будівлями на вул. Коперника та вул. Січових Стрільців. Загальний розмір збитків перевищує 10 млн грн.

За результатами попереднього розслідування п'ятьом особам, зокрема колишньому заступнику гендиректора СВКП "Київводфонд" і начальнику юридичного відділу цього КП, який нині займається адвокатською діяльністю, повідомили про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 358, ч. 4 ст. 358, ч. 4 ст. 190 та ч. 3 ст. 209 КК України.

Нині вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу. Ще одному фігуранту, який перебуває в розшуку, підозру оголошено заочно.

На незаконно відчужене державне та комунальне майно накладено арешт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА