15:43 13.09.2018

Петров і Боширов стверджують, що побували в Солсбері як туристи і не є агентами ГРУ

4 хв читати

 Олександр Петров і Руслан Боширов, яких Лондон обвинуватив у причетності до отруєння екс-співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії, розповіли в інтерв'ю телеканалу Russia Today (RT), що на початку березня відвідали британське місто Солсбері, де гуляли не більше ніж годину.

"Із самого початку ми хотіли приїхати до Лондона та "відірватися", це була не бізнес-поїздка. Друзі нам давно радили відвідати це прекрасне місто (Солсбері). Ми приїхали туди, щоб подивитися Стоунхендж, Старий Сарум, але не змогли цього зробити, тому що в Англії 2 і 3 березня був транспортний колапс через потужний снігопад, настільки потужний, що завалило практично всі міста", - розповів О.Петров.

Він зазначив, що до Англії вони з Р.Бошировим приїхали 2 березня, а наступного дня прибули до Солсбері. Покинули Велику Британію чоловіки 4 березня.

"Ми намагалися погуляти містом, але оскільки місто було завалено снігом, нас вистачило десь на півгодини, потім ми електричкою поїхали назад, хвилин 40 ми були на вокзалі", - сказали Р.Боширов та О.Петров.

Чоловіки розповіли, що 4 березня в Лондоні розпогодилося, і вони знову приїхали до Солсбері, щоб подивитися Солсберський собор.

"Ми подивилися його, собор дуже гарний, так багато туристів, зокрема і російськомовних. Але потім в обід знову розпочалася злива зі снігом, і ми повернулися завчасно", - сказав Р.Боширов.

Відповідаючи на запитання Маргарити Симоньян, чи проходили вони біля будинку С.Скрипаля, чоловіки відповіли, що не мають уявлення, тому що не знають, де він розташовується. "Можливо, ми проходили повз. Звідки ми знаємо, де він розташовується. Доки не розпочався цей кошмар із нами, я і не чув це прізвище і не знав нічого про них", - резюмував О.Петров.

О.Петров і Р.Баширов також заявили, що "не працюють у ГРУ".

За їхніми словами, вони займалися бізнесом, пов'язаним зі спортивним харчуванням, і саме з цією метою подорожують. "Ми розглядаємо ринок, дивимося, чи є щось нове - деякі біологічно активні добавки, амінокислоти, вітаміни, мікроелементи. Ми підбираємо найнеобхідніше, йдемо сюди та вирішуємо, як постачати нові продукти з цього ринку тут", - сказали О.Петров і Р.Боширов.

Вони додали, що нещодавно декілька разів відвідували і Швейцарію, провели там Новий рік. Подорож була частиною їхньої відпустки, однак вони також були в Європі, щоб займатися бізнесом, який пов'язаний зі спортивним харчуванням, передає RT.

5 вересня в британській поліції заявили, що слідство готове висунути обвинувачення двом росіянам у справі про отруєння Скрипалів у Солсбері. Згідно з оприлюдненими на сайті Скотланд-Ярду фотографіями підозрюваних, їхні імена - Олександр Петров і Руслан Боширов.

Головний редактор RT М.Симоньян у четвер заявила, що не сумнівається, що спілкувалася "з тими самими людьми". "Вони показали мені паспорти, та й чисто візуально вони схожі на зображених на фотографіях людей", - повідомила головний редактор RT. Пізніше М.Симоньян на своєму Telegram-каналі написала: "Хто вони (що дали інтерв'ю RT люди - ІФ), що вони робили в Англії, чи ті, за кого себе видають, я не знаю і не можу знати. (...) Їхні відповіді - їхня відповідальність. І вибір кожного глядача - вірити їм чи ні. Я навмисно не коментую свої враження. Крім, мабуть, того, що вони сильно нервували та пітніли".

Петров і Боширов відкинули припущення про наявність у них "Новачка" під час поїздки до Великої Британії

О.Петров і Р.Боширов назвали маячнею припущення про наявність у них отруйної речовини нервовопаралітичної дії під назвою "Новачок" під час поїздки до Великої Британії.

"Мені здається, це маячня", - сказав О.Петров, відповідаючи на запитання, чи був у них за весь час перебування в Англії "Новачок" або будь-яка отрута чи отруйна рідина.

Вони також спростували наявність у них флакона парфумів Nina Ricсi.

"Нормальним чоловікам носити з собою жіночі парфуми якось нерозумно. У нас не було", - сказав Р.Боширов.

С.Скрипаля та його дочку Юлію виявили у важкому стані в Солсбері на початку березня. Британський прем'єр Тереза Мей заявила, що Скрипалів отруїли нервнопаралітичною речовиною "Новачок" (А-234), розробленою у Росії. У Москві відкинули ці обвинувачення, зазначивши, що всю хімічну зброю РФ було знищено в 2017 році під контролем Організації із заборони хімічної зброї.

Скотланд-Ярд і Королівська кримінальна прокуратура Великої Британії заявили, що є "достатні докази", щоб обвинуватити росіян О.Петрова та Р.Боширова в організації атаки в Солсбері. За даними BBC, підозрювані потрапили на запис камери відеоспостереження на Уілтон-Роуд у неділю незадовго до нападу на Скрипалів. За твердженням BBC, О.Петров і Р.Боширов перебували на території Великої Британії під вигаданими іменами. Британська поліція заявила, що О.Петров і Р.Боширов прилетіли до Великої Британії 2 березня 2018 року та вилетіли до Москви 4 березня після здійснення атаки. Крім того, повідомлялося, що чоловіки зупинилися в готелі City Stay Hotel на сході Лондона та пробули там 2-3 березня. У готельному номері поліцейські виявили сліди нервовопаралітичної речовини "Новачок".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

ISW: Є реальна загроза захоплення Часового Яру, хоча армія РФ не може зробити це швидко

Нелегальні онлайн-казино атакують компанію Favbet - заява

Міністра агрополітики Сольського взято під варту з альтернативою застави 75,7 млн грн

За добу на Харківщині 13 постраждалих у результаті ворожих обстрілів

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, шестеро поранених

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА