08:43 14.09.2018

На згарищі табору "Вікторія" знайшли другий кип'ятильник

2 хв читати
На згарищі табору "Вікторія" знайшли другий кип'ятильник

Група незалежних експертів, яких залучили до розслідування трагедії в одеському таборі "Вікторія" на вимогу батька загиблої Соні Мазур, знайшла на згарищі другий кип'ятильник, повідомило "Слідство. Інфо".

"Обвуглений прилад є важливим речовим доказом, який раніше не помітило офіційне слідство. Це другий кип'ятильник, який вдалося знайти на згарищі", - йдеться в повідомленні на сайті "Слідство. Інфо" в четвер.

В інформації зазначається, що перший прилад вилучили відразу після трагедії на місці загоряння - в кімнаті художнього керівника колективу "Адель" Тетяни Єгорової.

"Вона відпочивала в таборі разом із дітьми. Офіційне слідство розглядало версію про те, що саме перший, не вимкнений кип'ятильник міг спричинити пожежу", - зазначено в повідомленні.

"За численними свідченнями очевидців трагедії, в ніч пожежі Тетяна Єгорова нібито кричала, що забула вимкнути кип'ятильник. Утім, сама керівниця ансамблю згодом цю інформацію публічно заперечувала. А в матеріалах провадження існують і інші свідчення - на користь Єгорової. Так чи інакше, слідство не змогло встановити, чи міг перший знайдений кип'ятильник справді спричинити пожежу. Не підтвердилися й інші можливі причини загоряння", - йдеться в розслідуванні програми.

Другий електроприлад, який на згарищі знайшли незалежні експерти, передали правоохоронним органам. Також там знайшли останки дітей.

Глава поліції Одеської області Дмитро Головін зазначив, що без офіційного висновку неможливо говорити про те, важливий доказ чи ні. На його думку, це стосується і останків загиблих, і другого кип'ятильника.

Залучити до розслідування нову групу фахівців у червні цього року дозволив Приморський райсуд Одеси. Суд прийняв клопотання Олексія Мазура, дочка якого загинула в дитячому таборі "Вікторія". На місці трагедії наразі працюють фахівці незалежного інституту судових експертиз (Україна), а також іноземці з Міжнародного інституту експертиз (Естонія).

Як повідомлялося, пожежа в таборі "Вікторія" виникла близько 23:30 15 вересня 2017 року. Вогонь повністю знищив двоповерхову дерев'яну будівлю, в якій на момент пожежі перебували 52 дитини.

Після гасіння пожежі рятувальники знайшли обгорілі останки трьох дітей.

У рамках розслідування кримінальної справи за фактом пожежі й загибелі дітей підозри було висунуто директору табору Петросу Саркісяну, відповідальній за пожежну безпеку Надії Янчик (засуджена до умовного терміну), екс-віце-меру Одеси Зінаїді Цвірінько, керівнику відділення Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київському районі Одеси та інспектору Київського районного відділу Головного управління ДСНС.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА