12:05 15.09.2018

Балуха побили в кримському СІЗО, Денісова вимагає негайно допустити її до українця

2 хв читати
Балуха побили в кримському СІЗО, Денісова вимагає негайно допустити її до українця

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова вимагає негайно допустити її до українського політв'язня Володимира Балуха, якого побили в СІЗО м. Сімферополя в окупованому Криму.

"Вчора українського політв'язня Володимира Балуха жорстоко побили і погрожували розправою: "на яму кинути". Всі пам'ятаєте, за що. За стійку проукраїнську позицію. За синьо-жовтий прапор на будівлі. За волю та прагнення волі", – написала Л.Денісова на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук" у суботу.

Вона зазначила, що, за словами російського омбудсмена Тетяни Москалькової, В.Балух нібито сам спровокував конфлікт. "Тетяна Москалькова каже, що його мають покарати. Не зробили цього тільки "враховуючи його стан", – написала Л.Денісова.

"Але я знаю правду. Його вивели з камери, подалі від відеоспостереження, і намагалися поставити на коліна. Він плював в обличчя наглядачам, але його не зламали. За непокору кати повалили українця на підлогу, надягли наручники, били по голові, печінці і залякували", – повідомила український омбудсмен.

Л.Денісова зазначила, що В.Балуха скоро етапують, а в дорозі з ним може щось трапитися. "Страшна не тільки колонія, а й шлях до неї. "Втратять" по дорозі і ніхто його більше не побачить. Ні рідні, ні друзі, ні знайомі, ні ті, хто майже 2 роки за нього вболіває", – пояснила вона.

За її словами, Т.Москалькова запевнила її, що звернулася до всіх відповідальних органів за наданням дозволу на відвідування В.Балуха та іншого політв'язня Кирила Вишинського на умовах синхронності.

"Я чекаю, але розумію: тільки Путін (президент РФ Володимир Путін – ІФ) може прийняти таке рішення. Тому вимагаю негайно допустити мене до Володимира Балуха! Будь-якої хвилини я готова виїхати до нього", – наголосила Л.Денісова.

Як повідомлялося, 5 липня 2018 року підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив В.Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ.

В.Балух голодує з 14 березня 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

G7 визначила "конкретні кроки" для допомоги Україні - Кулеба

Нардепи пропонують маркувати спеціальними написами цінники та упаковку товару, виробник якого працює в державі-агресорі

Окупанти обстріляли Білопілля на Сумщині, загинув мирний житель - Офіс генпрокурора

Боррель: Сподіваюся, вже в понеділок будуть конкретні рішення надати Україні засоби ППО, зокрема Patriot

Громадяни Словаччини зібрали майже EUR2 млн на закупівлю снарядів для України методом краудфандингу - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА