11:07 18.09.2018

Поліція встановила сімох осіб, причетних до заворушень під ГПУ, одного затримано

2 хв читати
Поліція встановила сімох осіб, причетних до заворушень під ГПУ, одного затримано

Поліція встановила сімох осіб, причетних до заворушень під будівлею Генеральної прокуратури України в понеділок, одного затримано, у нього вилучено зброю, заявив керівник Національної поліції України Сергій Князєв.

"Ми встановили, доправили до райвідділу поліції і допитали сімох основних учасників цих правопорушень...Зокрема встановлено особу і допитано, яка вчинила правопорушення щодо журналістки одного з телеканалів", - сказав С.Князєв у вівторок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" щодо подій під Генпрокуратурою.

"Прийнято і погоджено з прокурором міста рішення про затримання за ст.208 КПК одного учасника вчорашніх подій за кваліфікаційними ознаками ст.263 КК. У цього громадянина вилучили пістолет. З ним зараз проводяться слідчі дії", - додав він.

За словами глави Нацполіції, найближчим часом цій людині суд обере запобіжний захід.

Водночас С.Князєв не уточнив, яку організацію представляє затриманий, зазначивши лише, що йдеться про громадянина України.

У прес-службі столичного главку поліції агентству у вівторок вдень пояснили, що жінку, яка напала на журналістку телеканалу, правоохоронці опитали і відпустили.

"Встановили особу, опитали і відпустили, оскільки стаття не тяжка, наразі триває збір доказів для повідомлення про підозру", - зазначили у поліції Києва.

Як повідомлялося, в понеділок активісти партії "Свобода", "Національного корпусу", С14 та інших націоналістичних організацій провели акцію протесту під будівлею Генеральної прокуратури України у зв'язку з екстрадицією до РФ добровольця, який воював на Донбасі, громадянина РФ Тимура Тумгоєва. Вони вимагали відставки заступника генерального прокурора України Євгена Єніна.

Під час протесту почалися заворушення, учасники акції почали кидати бруківку в двері будівлі Генпрокуратури. Вони також запалили сміття, папір та інші предмети перед входом до відомства.

У поліції Києва заявили про сімох правоохоронців, які постраждали під час заворушень, і відкрили кримінальне провадження за двома статтями Кримінального кодексу України - ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) і ст.296 (хуліганство)".

Крім того, поліція відкрила кримінальне провадження за фактом нападу на знімальну групу одного з телеканалів під час заворушень на акції протесту за ч.1 ст.171 КК (перешкоджання професійній діяльності журналістів). Під час прямого включення невідомі кидали яйця в знімальну групу, жінка вдарила журналістку в обличчя. У главку не вказали, про який телеканал йдеться, але телеканал "Newsone" повідомив про напад на їхню знімальну групу під час акції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА