16:10 18.09.2018

Девальваційні очікування українців в серпні-2018 погіршилися, індекс споживнастроїв знижується другий місяць поспіль

2 хв читати

Індекс споживчих настроїв українців у серпні знизився порівняно з липневим показником на 1,5 пункту - до 60,3 (тут і далі - за шкалою від нуля до 200), а в річному вимірі виріс на 1,7 пункту, свідчать матеріали щомісячного дослідження компанії GfK Ukraine.

Як зазначають автори дослідження, найбільш песимістично українці в минулому місяці були налаштовані щодо міцності національної валюти - індекс девальваційних очікувань просів порівняно з липнем на 16,7 пункту до значення 170,9, а в серпні-2017 цей показник був нижчий на 27,5 пункту.

"Індекс споживчих настроїв продовжив невелике зниження в серпні. Погіршилися очікування щодо зростання економіки країни у найближчий рік, що супроводжується зростанням девальваційних очікувань", - прокоментували результати дослідження аналітики компанії.

Згідно з матеріалами дослідження, індекс очікуваного зростання економіки країни протягом року скоротився на 6 пунктів - до 52,6, показник очікуваної динаміки безробіття збільшився на 5,8 пункту - до 133,6.

Крім цього, українці були песимістично налаштовані щодо поточного особистого матеріального стану - відповідний показник просів у серпні на 3,7 пункту до 49,9, зазначається в дослідженні.

Індекс інфляційних очікувань виріс на 2,4 пункту порівняно з липневим показником - до 190, свідчать дані GfK Ukraine.

Згідно з матеріалами дослідження, хоча загалом індекс економічних очікувань у серпні знизився на 1,8 пункту до 60,8, значення показника очікуваних змін особистого матеріального стану практично не змінився порівняно з липнем-2018 і становив 60,1 пункту.

Без змін у серпні залишився також індекс очікуваного розвитку економіки країни протягом п'яти років - на рівні 69,6 пункту.

Позитивну динаміку показав у серпні індекс доцільності великих покупок, збільшившись порівняно з липнем на 1,5 пункту - до 69,4.

Як повідомлялося, в липні індекс споживчих настроїв знизився до червня-2018 на 3,8 пункту - до 61,8 після чотиримісячного росту.

GfK Ukraine здійснює дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні з червня 2000 року. Загалом було опитано тисячу респондентів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА