22:38 18.09.2018

Поліція розшукує осіб, причетних до знищення стрит-арту художника Гамлета в центрі Одеси

3 хв читати

В Одесі поліцейські встановлюють правопорушників, які зафарбували стрит-арт харківського вуличного художника Гамлета Зіньківського.

Як повідомляє у вівторок прес-служба Приморського відділу поліції в м.Одесі, невстановлені особи зіпсували малюнок українського художника, який був зображений на стіні будівлі на вул.Успенська.

"Зловмисники повністю зафарбували зображення і нанесли написи, що принижують людську гідність і громадську мораль", - сказано в повідомленні поліції.

Поліцейські вживають заходів щодо встановлення осіб, причетних до зазначеного правопорушення.

Вирішується питання про внесення відомостей за даним фактом до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.2. ст.296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомляє місцеве видання "Думська", на стіні на вул.Успенська в Одесі був зображений чоловічий портрет з написом "Ця стiна - мiй дiм" авторства харківського художника Гамлета Зіньківського.

Після того, як композицію знищили невідомі, художнику надійшла пропозиція від мерії Одеси прикрасити якусь іншу міську стіну замість зіпсованої, але він відмовився. "За рахунок одеської мерії точно не поїду. Якщо я поїду, це буде моя ініціатива або близьких мені друзів, швидше за все одеського музею, але не міськради", - сказав Гамлет Зіньківський виданню "Думська".

Як повідомлялося, останнім часом кілька робіт художника було знищено в Харкові.

Так, у ніч на 6 вересня 2018 року незадоволені місцеві жителі зафарбували малюнок, зроблений художником в 2016 році на стіні трансформаторної будки на вул.Гоголя, 2-А (долоню, на якій стоїть людина, а внизу напис "Здається, я знайшов себе. Не втратити б його ... "). На думку людей, зафарбувати графіті, це було "не мистецтво, а шизофренія". Після цього на стіні почалася "війна" прихильників і противників Гамлета і вуличного мистецтва в цілому: на ній щодня з'являються нові написи, і навіть нецензурні вислови, і малюнки. Нещодавно у стіни з'явилася своя сторінка в Інстаграмі, присвячена перипетіям цього протистояння.

14 вересня стало відомо про знищення малюнка (човна з написом "Лови течію") на козирку цокольного поверху будинку по вул.Багалія.

17 вересня стало відомо про знищення ще однієї роботи Гамлета в Харкові. Інсталяцію (закріплений на стіні перевернутий пісуар з написом: "Не фонтан") на вул.Дарвіна демонтували працівники розташованого по сусідству дитячого клуба.

Міський голова Харкова Геннадій Кернес засудив знищення стрит-арт робіт художника Г. Зіньківського. "Я вважаю, що його мурали роблять наше місто кращим і красивішим. Так, майже всі вони можуть бути незрозумілими, як і будь-яке сучасне мистецтво. Але це не привід для того, щоб їх знищувати. Навпаки - це привід задуматися, і, можливо, розширити свої пізнання в стрит-арті", - написав Г.Кернес на своїй сторінці в Facebook у понеділок.

"А якщо у когось все-таки сверблять руки вчинити акт вандалізму над роботами Гамлета Зіньківського - пам'ятайте, що ці роботи були зроблені не для вас, а для справжніх харків'ян. Тих, хто любить своє місто і бажає для нього тільки добра", - додав міський голова Харкова.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА