16:43 19.09.2018

Комітет ВР з питань нацбезпеки звинувачує Головну військову прокуратуру в блокуванні розгляду НП на Рівненському полігоні

1 хв читати
Комітет ВР з питань нацбезпеки звинувачує Головну військову прокуратуру в блокуванні розгляду НП на Рівненському полігоні

 У комітеті Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони обурюються у зв'язку з відмовою Головної військової прокуратури надати результати експертизи в рамках розслідування обставин загибелі та травмування військовослужбовців під час навчань на Рівненському військовому полігоні 6 серпня, просять генерального прокурора вплинути на ситуацію.

"Головна військова прокуратура заблокувала розгляд цього питання. Я маю лист Військової прокуратури Західного регіону, де вона забороняє розголошувати результати експертизи. Це неприпустима ситуація", - сказав голова комітету Сергій Пашинський на засіданні в середу в Києві.

Крім того, комітет підтримав рішення звернутися до генерального прокурора Юрія Луценка з тим, щоб він визначив причини блокування розслідування, а також втрутився в ситуацію.

Як повідомлялося, під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненському загальновійськовому полігоні вранці 6 липня стався розрив 120-мм міномета "Молот" розробки ПАТ "Маяк" (Київ), яке входить до держконцерну "Укроборонпром". Унаслідок цього троє військовослужбовців загинули, ще дев'ятеро дістали поранень різного ступеня тяжкості. Командувач Сухопутних військ ЗСУ прийняв рішення щодо припинення навчань. Призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА