18:39 20.09.2018

За фактом екстрадиції Тумгоєва до РФ відкрито справу за статтею про службову недбалість

2 хв читати

Прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган повідомляє про відкриття кримінальної справи з огляду на екстрадицію до РФ громадянина цієї країни Тимура Тумгоєва, про якого з'явилася інформація, що він брав участь у бойових діях на Донбасі як доброволець.

"Сьогодні до ЄРДР було внесено відомості про відкриття кримінального провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу України щодо перевірки обставин екстрадиції Тимура Тумгоєва до РФ та можливої наявності в діях службових осіб ГПУ, СБУ, МВС і ДМСУ ознак службової недбалості шляхом проведення досудового розслідування. За результатами досудового розслідування буде прийнято рішення відповідно до вимог чинного законодавства", - написала Л.Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Речник Генпрокуратури Андрій Лисенко повідомив про зустріч генерального прокурора Юрія Луценка з командиром 8-го батальйону Української добровольчої армії Андрієм Гергертом і командиром батальйону імені шейха Мансура Муслімом Чеберлоєвським, приводом для якої послужила екстрадиція Т.Тумгоєва. Під час зустрічі Ю.Луценко зазначив, що дотримується позиції, що жодного іноземного громадянина, який воює на українській стороні проти окупантів і сепаратистів на Донбасі, не може бути видано РФ.

Генпрокурор також запевнив, що за фактом екстрадиції Тумгоєва буде відкрито кримінальне провадження. "Якщо в результаті розслідування буде встановлено, що Т.Тумгоєв захищав Україну на Донбасі, то того, хто знав і приховав цей факт під час екстрадиційної перевірки, має бути покарано в рамках кримінального провадження", - зазначив Ю.Луценко.

А.Лисенко також повідомив на своїй сторінці в Facebook, що генпрокурор ініціюватиме спільну нараду з головою МВС із питання надання Державною міграційною службою України іноземцям, що захищають незалежність України та займаються волонтерством на сході країни, посвідки на постійне проживання в Україні за спрощеною процедурою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА