20:02 20.09.2018

Міністр Омелян досі не надав доказів походження незадекларованих активів

3 хв читати
Міністр Омелян досі не надав доказів походження незадекларованих активів

У Національному антикорупційному бюро України (НАБУ) заявляють, що матеріали провадження щодо незаконного збагачення міністра інфраструктури Володимира Омеляна нараховують понад 20 томів, але міністр досі не надав доказів походження незадекларованих активів.

"Розслідуючи незаконне збагачення міністра інфраструктури України та декларування ним недостовірних відомостей в електронних деклараціях, детективи отримали понад 30 тимчасових доступів до речей і документів, направили понад 100 запитів. Зараз матеріали в цьому провадженні налічують понад 20 томів", - йдеться в повідомленні НАБУ на сторінці в соцмережі Facebook у середу.

У Нацбюро зазначають, що ця робота зроблена під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

"Тим більш дивною виглядає заява керівника САП про "формальність" ознак злочину в діях міністра інфраструктура, адже саме підлеглий Назара Холодницького доручив детективу НАБУ повідомити посадовцю про підозру, визнавши зібрані докази достатніми", - йдеться в повідомленні.

У НАБУ наголосили, що у фокусі їхнього розслідування - факти, що вказують на можливе порушення з боку міністра законодавства в частині незаконного збагачення та внесення недостовірних даних до електронних декларацій. "Дотепер посадовець не навів аргументованих доказів походження незадекларованих активів", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією Бюро, слідство припускає, що чиновник свідомо приховував свої статки.

У Нацбюро зазначають, що також "викликають питання і деякі аспекти його професійної діяльності на посаді міністра". "І хоча оцінка цього напряму роботи не є компетенцією слідства, тим не менше, враховуючи суспільний резонанс, оприлюднюємо деякі з фрагментів листування міністра з іншими особами", - зазначено в повідомленні.

Раніше цього дня міністр інфраструктури В.Омелян повідомив на своїй сторінці у Facebook, що має намір передати керівнику САП Н.Холодницкому інформацію про зловживання в інфраструктурній сфері, на які не відреагувало НАБУ.

"Офіційно записався на прийом до пана Холодницького на 17:00. Передам усі відомі мені факти зловживань, на які досі відсутня реакція НАБУ. Планую також висловити своє бачення, як фабрикувалася моя справа і для чого це було потрібно", - заявив міністр.

В.Омелян також повідомив, що о 18:00 четверга триватиме його допит у НАБУ.

Як повідомлялося, 13 вересня, прес-служба НАБУ поінформувала, що міністру інфраструктури В.Омеляну повідомлено про підозру в скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368-2 і ст. 366-1 Кримінального кодексу України. У свою чергу сам В.Омелян заявив, що пов'язує підозру в незаконному збагаченні зі здійснюваними ним реформами, початком у країні виборів і справою екс-депутата Миколи Мартиненка, яку НАБУ веде кілька років.

Увечері того самого дня на прес-конференції в Києві В.Омелян заявив, що відкидає корупційні обвинувачення на свою адресу й не має наміру подавати у відставку з посади міністра. Також він заявив про начебто співпрацю керівництва НАБУ з українськими політиками, тиск на нього з боку цього антикорупційного органу. Міністр також заявив про намір захищати своє ім'я, честь і гідність у суді.

14 вересня Солом'янський райсуд Києва відпустив В.Омеляна на поруки, поручителем став міністр у справах молоді та спорту Ігор Жданов. Згідно з рішенням суду, міністр також повинен прибувати до НАБУ на першу вимогу, повідомляти про факти зміни місця проживання і роботи, припинити спілкування зі свідками та здати закордонний паспорт. Рішення набуло чинності після його оголошення в залі суду.

16 вересня стало відомо, що НАБУ дозволило підозрюваному В.Омеляну виїжджати в закордонні відрядження. Зокрема, міністр відвідав Німеччину.

19 вересня Солом'янський райсуд Києва ухвалив рішення про арешт майна міністра інфраструктури В.Омеляна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Віцеканцлер Німеччини Габек відвідав Миколаївську область

В Україні в неділю похолодає, пройдуть дощі

Перевіряється причетність до розстрілу поліцейських на Вінниччині двох військовослужбовців

Українські прикордонники знищили ворожий комплекс спостереження "Муром-М"

СБУ, ГУР і ССО організували атаку на енергоінфраструктуру РФ, вночі уражено об'єкти у 8 областях - джерело

Польські фермери припинили блокувати фури перед ПП "Медика - Шегині" та "Краковець - Корчова" - Держприкордонслужба

Окупанти обстріляли прикордонний Вовчанськ, загинув мирний житель, ще двоє поранені

Сирський обговорив із командувачем оборони Данії потреби ЗС України та допомогу

Клименко про розстріл поліцейських у Вінницькій області: Цей трагічний випадок показує, що тилу для поліцейських немає

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА