20:39 20.09.2018

СБУ провела обшуки в "Буковелі" в рамках справи про присвоєння чиновниками коштів Дорожнього фонду через закупівлі неякісних будматеріалів

2 хв читати
СБУ провела обшуки в "Буковелі" в рамках справи про присвоєння чиновниками коштів Дорожнього фонду через закупівлі неякісних будматеріалів

Співробітники Служби безпеки України викрили незаконну схему привласнення посадовими особами Служби автомобільних доріг коштів Дорожнього фонду через закупівлю неякісних будівельних матеріалів, що призводило до передчасного руйнування дорожнього покриття.

"Оперативники спецслужби задокументували, що чиновники під час тендерних закупівель "санкціонували" використання комерсантами неякісних будівельних матеріалів, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття", - повідомляє прес-центр СБУ в четвер.

У рамках розпочатого досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що співробітники комерційних структур, задіяних у схемі, використовували в документації підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей.

"Дозволи" підприємців були нібито зареєстровані в органі з добровільної сертифікації дорожньо-будівельних матеріалів ДП "Дорожній контроль якості". Таким чином зловмисники підтверджували наявність у них відповідної матеріально-технічної бази, зокрема асфальтобетонних заводів, необхідних для проходження кваліфікаційного відбору та перемоги у відкритих конкурсних торгах", - зазначено в повідомленні.

Водночас досудове слідство встановило, що необхідна сертифікація заводів фактично не проводилася і відповідні атестати комерсантам не видавалися.

"Через відсутність реальних атестованих асфальтобетонних заводів роботи виконувалися з використанням матеріалів сумнівного походження, що призвело до передчасного руйнування дорожнього покриття. Натомість, за затвердженими актами виконаних робіт, матеріали оплачувалися за нормативами високої якості", - наголосили в СБУ.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України, (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).

Правоохоронці проводять санкціоновані слідчі дії.

Як пізніше повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-центрі СБУ в четвер, під час санкціонованих слідчих дій, які відбувалися в курортному комплексі "Буковель", було вилучено документацію, яка попередньо підтверджує інформацію СБУ.

"Після вивчення цих документів буде вирішено питання про оголошення підозри чиновникам і комерсантам, причетним до протиправної операції з коштами держбюджету", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в СБУ.

Раніше цього дня голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що СБУ проводить обшуки в курорті "Буковель", а також на інших підприємствах, пов'язаних із народним депутатом Олександром Шевченком (партія "Укроп").

"СБУ заблокувала роботу журналістів у курорті "Буковель", куди приїхали майже 200 журналістів з усієї України на фестиваль. Обшуки та вилучення матеріалів відбуваються на різних підприємствах, пов'язаних із засновником курорту й одним із лідерів партії "Укроп" Олександром Шевченком", - написав С.Томіленко на своїй сторінці у Facebook.

Як повідомлялося, О.Шевченко є екс-директором цього туристичного комплексу.

Гірськолижний курорт "Буковель" розташований у с. Поляниця (Івано-Франківська обл.). Курорт належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації.

Еще по теме

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

Ворог завдав ракетного удару по Дніпровському району, попередньо постраждали 4 людини - голова ОВА Лисак

Ексдепутата Запорізької міськради, який коригував ворожі ракети, засуджено до 15 років в'язниці

Україна і НАТО погодили план роботи на травень для активізації пропозицій до саміту альянсу у Вашингтоні - Міноборони

Європарламент підтримав лібералізацію торговельного режиму з Україною, посиливши захисні заходи для фермерів ЄС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА