12:06 21.09.2018

Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі - Гройсман про обшуки в "Буковелі"

2 хв читати
Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі - Гройсман про обшуки в "Буковелі"

Силові дії стосовно бізнесу неприпустимі, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

Про це він сказав, коментуючи обшуки в гірськолижному курорті "Буковель", під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю.

"Я не знаю фабули справи, чому правоохоронці туди прийшли, але можу сказати, що коли відбуваються силові дії, це не додає Україні авторитету. Якщо вони справедливі, я не маю запитань. Можливо, були підстави, чому вони зайшли на цей курорт. СБУ не підпорядковується уряду. Я порадив би звернутися до генерального прокурора України, думаю, Юрій Віталійович дасть чітку відповідь, що і чому сталося. Але загалом вважаю, що силових дій стосовно бізнесу не повинно бути", - сказав В.Гройсман.

За словами народного депутата Олександра Шевченка (позафракційний), СБУ вже добу блокує співробітників "Буковелю" в їхніх офісах.

Як повідомлялося раніше, СБУ в четвер під час санкціонованих слідчих дій, які відбувалися в курортному комплексі "Буковель", вилучила документацію, що попередньо підтверджує інформацію про незаконне присвоєння коштів Дорожнього фонду посадовими особами Служби автомобільних доріг шляхом закупівлі неякісних будівельних матеріалів. За даними СБУ, в схемі були використані підроблені атестати виробництва асфальтобетонних сумішей.

Раніше в четвер голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко повідомив, що СБУ проводить обшуки в курорті "Буковель", а також на інших підприємствах, пов'язаних з О.Шевченком. Народний депутат є екс-директором цього туристичного комплексу.

Гірськолижний курорт "Буковель" розташований у с. Поляниця (Івано-Франківська обл.). Курорт належав Ігорю Коломойському та Геннадію Боголюбову, перейшов на баланс ПриватБанку під час націоналізації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА