17:16 21.09.2018

Прокуратура повідомила про підозру ще чотирьом учасникам угруповання, що заволоділо 50% частки ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн"

1 хв читати
Прокуратура повідомила про підозру ще чотирьом учасникам угруповання, що заволоділо 50% частки ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн"

Прокуратура м. Києва повідомила про підозру ще чотирьом учасникам злочинної групи за фактом незаконного заволодіння 50% частки приватної компанії "Держзакупівлі.Онлайн" - одному із зареєстрованих майданчиків для роботи із Системою публічних закупівель ProZorro та відкритою системою комерційних закупівель RIALTO.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба прокуратури м. Києва, пособнику і трьом співвиконавцям злочину, серед яких нотаріус та дійсний працівник Національної поліції повідомлено про підозри за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання, що заподіяло майнової шкоди в особливо великих розмірах).

"Вживаються заходи щодо обрання запобіжного заходу зазначеним особам", - йдеться в повідомленні.

Раніше прокуратура оголосила підозру організатору цієї схеми, колишньому правоохоронцю, який нині перебуває в розшуку.

Як повідомлялося, в липні 2018 року прокуратура м. Києва спільно з оперативниками Нацполіції України викрили схему незаконного заволодіння половиною компанії ТОВ "Держзакупівлі.Онлайн".

Учасники злочинної групи, очолюваної екс-правоохоронцем, під погрозами насильства змусили одного зі співвласників компанії укласти несправжній договір на відчуження частки корпоративних прав, що належить йому. В подальшому зловмисники створили ланцюг цивільно-правових відносин із переоформлення прав на підставних осіб.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА