07:35 23.09.2018

Норвезькі спецслужби сприяли Естонії у викритті громадянина, який шпигував на користь РФ

1 хв читати
Норвезькі спецслужби сприяли Естонії у викритті громадянина, який шпигував на користь РФ

Норвезька розвідка допомогла естонським колегам затримати громадянина Естонії Євгена Славіна, засудженого за шпигунство на користь Росії, повідомляє естонська газета Postimees.

"Можемо підтвердити, що ми затримали особу, яка незаконно співпрацювала з ГРУ, і в даному випадку була важливою гарна співпраця з норвезькою розвідкою", - повідомив журналістам прес-секретар поліції безпеки Естонії Гарріс Пуусепп, не уточнивши, яка саме з норвезьких спецслужб допомогла в затриманні Є.Славіна.

Минулої п'ятниці стало відомо, що Гарьюський повітовий суд в Естонії за обвинуваченням у змові проти республіки засудив 32-річного Е.Славіна до 20 місяців тюремного ув'язнення, визнавши його винним у зборі даних для російської військової розвідки ГРУ.

Поліція безпеки Естонії затримала Є.Славіна 1 липня.

Згідно з обвинуваченням, громадянин Естонії з квітня 2016 року підтримував зв'язок з працівниками ГРУ. Інформацію Є.Славін передавав телефоном, через електронні листи і повідомлення, а також на зустрічах на території Росії. Одним із завдань Є.Славіна було сфотографувати можливе місце майбутнього аеродрому НАТО в Естонії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА