15:10 24.09.2018

СБУ перехопила розмови ватажків "ДНР" про узгодження з Сурковим перерозподілу влади після смерті Захарченка

2 хв читати
СБУ перехопила розмови ватажків "ДНР" про узгодження з Сурковим перерозподілу влади після смерті Захарченка

Служба безпеки України (СБУ) оприлюднила перехоплені розмови представників влади так званої "ДНР", в яких вони обговорюють зміни у "владній структурі" псевдоутворення та узгодження цих дій із помічником президента Росії Владиславом Сурковим.

Як повідомляє в понеділок прес-центр СБУ, 6 вересня 2018 приблизно о 18:30 офіційний радник вже загиблого ватажка "ДНР" Олександра Захарченка, Олександр Казаков, зателефонував Дмитру Трапєзнікову, який на той час виконував обов'язки голови так званої "ДНР".

"Як стало відомо з розмови, вони чітко розраховують на вирішення ситуації Владиславом Сурковим", - повідомили в СБУ.

На оприлюднених аудіозаписах Д.Трапєзніков та О.Казаков обговорюють майбутню "екстрену нараду", яку в Москві скликав В.Сурков, де обговорюватиметься остаточне затвердження нового глави "ДНР" і складу т.зв. "Ради міністрів ДНР".

Водночас близько 21:00, як повідомили в СБУ, відбулася розмова між Д.Трапезніковим і Денисом Пушиліним, який обіймав посаду голови "Народної ради ДНР", в якій вони узгоджували свої дії спільно з керівником "МГБ ДНР" Володимиром Павленком про якнайшвидше усунення О.Казакова (радника О.Захарченка) через позбавлення його сободи.

"За їхньою інформацією, Казаков у власних цілях планував героїзувати "образ колишнього ватажка" ДНР "і забезпечити збереження влади так званої "групи Захарченка". У цій бесіді Пушилін, зокрема, висловлює особисту зацікавленість у необхідності негайного усунення з займаної посади Тимофєєва (на прізвисько "Ташкент") і його примусовому звільнення з посади "віце-прем'єра - міністра доходів і зборів ДНР" терміновим розпорядженням самого ж Пушиліна", - зазначили у СБУ.

У Службі безпеки України наголошують, що запис розмов відбувся через тиждень після смерті О.Захарченка, що свідчить "про повну залежність так званого вищого керівництва" ДНР "від рішень" куратора від Кремля "В.Суркова.

"Зміст переговорів свідчить про стійкий конфлікт між" вождями фейкової республіки". Він доводить наміри Пушиліна і Трапєзнікова у будь-який спосіб позбутися впливових конкурентів з команди Захарченка, зокрема Казакова і Тимофєєва, ("Ташкент") і завершити місцевий державний переворот", - наголосили в СБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

Українська авіація за добу завдала ударів по 15 місцях скупчення окупантів - Генштаб ЗСУ

ЗС України відбили 59 атак окупантів за добу на шести напрямках

ВР ухвалила в першому читанні законопроєкт про посилення відповідальності за незаконний обіг підакцизних товарів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА