17:05 24.09.2018

Напади на активістів у Одеській області буде розглянуто на координаційній раді правоохоронців на початку жовтня - Луценко

2 хв читати
Напади на активістів у Одеській області буде розглянуто на координаційній раді правоохоронців на початку жовтня - Луценко

Генеральний прокурор України Юрій Луценко провів нараду з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим через напади на активістів в Одесі та області.

"З огляду на черговий напад на активістів в Одесі провів нараду з міністром внутрішніх справ А.Аваковим. Сьогодні посилена група правоохоронців із Києва вилетіла до Одеси", - повідомив Ю.Луценко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Генпрокурор також повідомив, що ситуації в Одеській області, зокрема і напади на активістів, буде проаналізовано на спільній координаційній раді правоохоронних органів у першій декаді жовтня.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня невідомі скоїли напад на одеського громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" О.Михайлика. Потерпілого з вогнепальними пораненнями госпіталізовано до Єврейської лікарні Одеси.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство). Слідство не називає основної версії злочину, розглядаються всі версії - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю О.Михайлика.

24 вересня начальник Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитро Головін повідомив, що слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста О.Михайлика в Одесі, а знаряддя злочину поки що не встановлено.

У свою чергу в посольстві США в Україні розраховують на швидке та прозоре розслідування нападу на одеського активіста О.Михайлика та інших таких випадків.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА