17:13 24.09.2018

Трамп на Генасамблеї ООН планує застерегти Асада від застосування хімічної зброї в Ідлібі

2 хв читати
Трамп на Генасамблеї ООН планує застерегти Асада від застосування хімічної зброї в Ідлібі

Президент США Дональд Трамп, як очікується, має намір у рамках Генасамблеї ООН пригрозити президенту Сирії Башару Асаду наслідками в разі хімічної атаки в Ідлібі, повідомляє в понеділок агентство "Ассошіейтед прес".

"Трамп також, як очікується, висловить нове попередження президенту Сирії Башару Асаду про те, що використання хімічної зброї проти мирних жителів у великому оплоті повстанців Ідлібі матиме серйозні наслідки", - пише агентство.

Велика Британія та Франція, у свою чергу, активно планують військову відповідь у разі, якщо вони вважатимуть, що Сирія застосувала хімзброю, повідомляє агентство з посиланням на неназваних американських чиновників.

У вівторок Д.Трамп виступить зі зверненням у Генеральній Асамблеї, а в середу він вперше очолить засідання Ради Безпеки ООН. Темою засідання стане нерозповсюдження ядерної, біологічної та хімічної зброї. Д.Трамп, зокрема, порушить тему Північної Кореї, розповіли агентству його помічники.

Спочатку темою засідання РБ мав стати Іран, але, зазначає агентство, у такому разі на засіданні міг би бути присутнім президент Ірану Хасан Рухані, що могло б створити незручну ситуацію для Д.Трампа. Д.Трамп сам не домагається зустрічі з Х.Рухані, однак він готовий говорити з іранським лідером, якщо той запросить зустріч, розповіли агентству джерела в адміністрації. Раніше про таку можливість говорила і постпред США при ООН Ніккі Гейлі.

Д.Трамп прибув до Нью-Йорка в неділю, в місті він пробуде чотири дні. У понеділок у нього заплановано зустрічі з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, президентом Єгипту Абделем Фаттахом Ас-Сісі та французьким лідером Емманюелем Макроном.

Також на полях Генасамблеї Д.Трампа очікують зустрічі з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху, японським прем'єр-міністром Сіндзо Абе, а також прем'єр-міністром Великої Британії Терезою Мей.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США готуються підписати контракти на озброєння для України на $6 млрд

"Укрзалізниця" тимчасово змінить рух приміських потягів через обстріл Харківщини

Канада вітає повернення депортованих до РФ дітей і сприятиме поверненню ще тисяч

Україна і Японія обговорили створення спецтрибуналу для РФ за воєнні злочини

Кулеба вітає доповідь Московського механізму ОБСЄ щодо свавільного утримання РФ українських цивільних осіб

Учасники завтрашнього "Рамштайну" обговорять, як допомогти Україні подолати складнощі, що накопичилися за час відсутності американської підтримки

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА