18:18 24.09.2018

Забудовник вважає дії протестувальників на київських Осокорках рейдерством, обіцяє створити громадську приймальню

2 хв читати

Банк "Аркада", що керує інвестиціями в будівництві житлового масиву "Патріотика на озерах" на Осокорках у Дарницькому районі Києві, вважає рейдерством дії протестувальників у суботу, 22 вересня, і протягом тижня створить громадську приймальню для інформування про проект забудови та спілкування з активістами.

"І забудовник (ТОВ "Стройеволюція"), і банк "Аркада" стурбовані, оскільки ситуація вийшла за правові рамки. У соцмережах був прямий заклик до зброї. Ми звернулися до СБУ та правоохоронців із заявою, що вважаємо це тероризмом і рейдерством", - заявила начальник служби зв'язків із громадськістю АКБ "Аркада" Людмила Горицька на прес-конференції в понеділок.

Водночас, за її словами, збиток від дій активістів не приведе до зупинення будівництва. "Матеріальні збитки не такі великі: було пошкоджено паркан і згоріла будівельна техніка, але це не настільки суттєво, щоб припинити будівництво. Будівництво триватиме, воно законне. Екологія при цьому будівництві не постраждає. Проект передбачає максимальне збереження унікальності цієї території: 58% її буде екологічною зоною, а 42% становитиме чиста забудова ", - сказала вона.

За даними забудовника, ландшафтний заказник, на створенні якого наполягають протестувальники, має бути розташовано між ділянками забудови й очисною станцією аерації, а не безпосередньо на території забудови.

За словами Л.Горицької, протягом тижня банк "Аркада" запустить громадську приймальню, в якій можна буде отримати інформацію про забудову. "Також ми готові вислухати будь-які пропозиції та у міру сил їх врахувати", - додала вона.

Як повідомлялося, в суботу, 22 вересня, на місці будівельного майданчика на Осокорках вкотре відбулися зіткнення між протестувальниками та правоохоронцями, затримано близько 40 осіб. Протестувальники виступали проти забудови, називаючи її незаконною. Під час акції протесту вони намагалися знести паркан навколо будівельного майданчика.

Раніше, 17 серпня, під час зіткнень поліція затримала близько 80 осіб. Аналогічні зіткнення відбулися також у травні та липні.

За даними на сайті банку "Аркада", житловий масив "Патріотика на озерах" є географічним продовженням "Патріотики". Масив будують на Осокорках у Дарницькому районі Києва між озерами Тягле та Небреж.

"Патріотика на озерах" вміщуватиме 43 житлові будинки заввишки 26-27 поверхів, лікарню, три школи, дитячі садки (три окремо розташовані і три прибудовані), два ТЦ і додаткову інфраструктуру.

"Згідно з планом, ми здатні побудувати проект за два роки - це близько 50 будівель, зокрема об'єктів соцінфраструктури", - зазначив на прес-конференції директор ТОВ "Стройеволюція" Микола Шемчук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

Президент Польщі заявив про готовність надати військову допомогу Литві

Кличко: Пацієнтів і медперсонал лікарень на вулиці Богатирській вже евакуювали

У скоєній головою Броварської райадміністрації ДТП постраждали троє дорослих і дитина, чиновника буде звільнено

Коаліція "Рамштайн" за два роки зобов'язалася виділити понад $95 млрд на військову допомогу Україні

Бельгія може поставити Україні літаки F-16 цього року

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА