19:35 24.09.2018

Спільні патрулі поліції і Нацгвардії з вівторка почнуть оперативне відпрацювання Одеської області

2 хв читати
Спільні патрулі поліції і Нацгвардії з вівторка почнуть оперативне відпрацювання Одеської області

Співробітники Національної поліції і бійці Національної гвардії України з метою поліпшення безпекової ситуації в Одеській області з вівторка, 25 вересня, почнуть оперативне відпрацювання регіону, повідомляють в прес-службі МВС України.

Як повідомляє в понеділок увечері на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук заступник директора Департаменту комунікації МВС України Вікторія Навроцька, перший заступник міністра внутрішніх справ Сергій Яровий і перший заступник голови Нацполіції В'ячеслав Аброськін прибули до Одеси, де провели оперативну нараду з правоохоронцями області (поліція, СБУ, обласна прокуратура).

Вона поінформувала, що під час наради були прийняті наступні рішення: - З 25 вересня в регіоні починається оперативне відпрацювання. Залучаються сили поліції і Нацгвардії регіону, а також фахівці кримінального блоку центрального апарату Нацполіції. - Створюється постійна моніторингова група, яка буде відслідковувати ситуацію з роботи з громадськими організаціями. До неї увійдуть представники поліції, зокрема, підрозділів комунікації і зв'язків з громадськістю, а також громадські активісти. - Для посилення безпеки в регіоні працюватимуть спільні групи патрулювання поліції і Нацгвардії.

Як підкреслив С.Яровий: "Принципово важливо припинити будь-які спроби тиску, залякування і тим більше кримінальної розправи над патріотичними та громадськими організаціями Одеської області. Це принципова спільна позиція міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова і генерального прокурора Юрія Луценка, які, до речі, на початку жовтня планують відвідати регіон".

Окремо по всій Україні буде проведено аналіз роботи охоронних фірм.

"У випадку, якщо вони були причетні до незаконних дій або рейдерських захоплень, вони будуть позбавлені ліцензії", - написала В.Навроцька.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня невідомі вчинили напад на одеського громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" О.Михайлика. Потерпілий з вогнепальними пораненнями госпіталізований в Єврейську лікарню Одеси.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст.15 і ст.115 КК України (замах на умисне вбивство). Слідство не називає основної версії злочину, розглядаються всі версії - від побутової до тих, які можуть бути пов'язані з громадською діяльністю О.Михайлика.

24 вересня начальник Головного управління Національної поліції України в Одеській області Дмитро Головін повідомив, що слідство розглядає п'ять версій замаху на активіста О.Михайлика в Одесі, а знаряддя злочину поки не встановлено.

Увечері того ж дня генеральний прокурор Юрій Луценко і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков телефоном поінформували президента України Петра Порошенка про те, що слідча група з розслідування нападу на О.Михайлика на чолі з першим заступником голови Нацполіції В'ячеславом Аброськіним вилетіла до Одеси.

Ю.Луценко і А.Аваков поінформували П.Порошенка про хід розслідування нападу на громадського активіста. Вони також розповіли, що проведуть координаційну нараду з питань боротьби зі злочинністю і проінформують президента про результати.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА