10:15 25.09.2018

Кораблі ВМС України, що пройшли з Чорного моря через Керченську протоку, дійшли до Маріуполя

2 хв читати
Кораблі ВМС України, що пройшли з Чорного моря через Керченську протоку, дійшли до Маріуполя

Пошуково-рятувальне судно "Донбас" і морський буксир "Корець" прийшли до порту Маріуполя Донецької області, разом з ними прибули два малі броньовані артилерійські катери P177 "Кременчук" і P178 "Лубни".

"Сьогодні, 25 вересня о 09.35, заходом морського буксира "Корець" завершився перехід групи суден Військово-морських сил ЗС України до порту Маріуполь", - повідомляє прес-центр командування Військово-морських сил Збройних сил України на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

При цьому у ВМС повідомили про провокації з російської сторони. "Поблизу рейду Маріуполя в районі якірної стоянки була спроба провокації з боку російського прикордонного катеру типу "Мангуст", який нещодавно вже чинив такі дії, небезпечно маневруючи поряд з українським катером Морської охорони. Прикордонний катер РФ на великій швидкості намагався зблизитися з нашими кораблями, але рішучими активними діями екіпажів малих броньованих артилерійських катерів "Лубни" та "Кременчук" він був зупинений і недопущений до місця стоянки пошуково-рятувального судна "Донбас" та морського буксиру "Корець", - ідеться в повідомленні.

Також у прес-центрі командування спростували інформацію про нібито оплату лоцманських послуг країні-агресору. "Ніяких оплат лоцманських послуг під час руху Керченською протокою не здійснювалося", - заявили у ВМС ЗСУ.

Раніше сайт "Український мілітарний портал" повідомив, що "Донбас" і "Корець" прийшли до порту Маріуполя ввечері в понеділок у супроводі двох малих броньованих артилерійських катерів. Під час проходження через акваторію Азовського моря кораблі супроводжували російські плавзасоби, однак на великій відстані.

У повідомленні наголошується, що "Донбас" і "Корець" мають стати основою новоствореної військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Як повідомлялося, пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" Військово-морських сил Збройних сил України в неділю вдень увійшли в Азовське море, пройшовши через Керченську протоку.

Прес-офіцер ВМС ЗСУ Олег Чалик повідомив, що судна під час проходження в Азовське море не запитували в РФ дозволу на проходження через Керч-Єнікальський канал, а реалізували своє законне право на проходження. При цьому окупаційна влада Криму стверджує, що "Донбас" і "Корець" отримали в російської сторони дозвіл на прохід Керч-Єнікальським каналом, а також нібито зверталися по лоцманську підтримку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА