15:50 25.09.2018

Справу про смерть сина екс-нардепа Ржавського передадуть Головному слідчому управлінню Нацполіції

3 хв читати

Народний депутат України фракції "Блок Петра Порошенка" Олександр Грановський звернувся до Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з метою дати хід розслідуванню загадкової смерті киянина Дмитра Ржавського, сина колишнього народного депутата України Олександра Ржавського.

На своїй сторінці в соцмережі Facebook О.Грановський зазначив, що слідство дотримується версії самогубства Д.Ржавського влітку поточного року, причому до самогубства його довів саме батько, але факти свідчать про інше.

"Станом на цю хвилину я маю всі підстави стверджувати, що слідство, як мінімум, не квапиться з висновками, а, як максимум, не знаходить часу опрацювати всі версії самогубства або ж вбивства, якщо доля розпорядилася саме так", - написав О.Грановський.

Нардеп називає одразу кілька причин, які дають привід засумніватися у версії про самогубство. Перша з них стосується мотиву. "Я провів кілька зустрічей на цю тему з тими, хто добре знав сім'ю, і всі без винятку очевидці відмовляються повірити у версію слідства. Мій особистий життєвий досвід також мені підказує, що хоч цю версію відкидати не можна, але й покладатися лише на неї недбало, я б сказав", - пише О.Грановський.

Він вказує на нехарактерну для таких випадків поведінку загиблого: "За 20 хвилин до трагедії Дмитро заїхав до продуктового магазину, де купив овочі та фрукти для дітей, а пізніше, за кілька хвилин, забувши жувальні гумки, повернувся до цього ж магазину".

О.Грановський також пише, що, за словами близьких, Д.Ржавський страждав на гемофобію, тобто непритомнів, побачивши кров. Також депутат згадує, що загиблий був лівшею, тоді як характер завдання ушкоджень свідчить про те, що їх завдавала людина, яка зазвичай усе робить правою рукою. Парламентар упевнений, що ігнорувати ці обставини неможливо.

Дивно також, що після смерті, час якої визначили експерти, мобільний телефон Дмитра ще шість годин був у мережі, пересувався, хтось грав в ігри в цьому телефоні, після чого він опинився в автомобілі біля вже покійного Дмитра.

Нардеп отримав запевнення від А.Авакова щодо передачі кримінальної справи для проведення розслідування до Головного слідчого управління Нацполіції.

Як повідомлялося, влітку поточного року О.Ржавський повідомив у соціальній мережі Facebook, що його старшого сина Дмитра знайшли мертвим на його власних виробничих складах, зазначивши, що сина "вбили страшним варварським способом". Після цього він заявив про некомпетентність правоохоронців під час розслідування вбивства, зокрема зазначав, що всі експертизи проводилися із затягуванням, а також розповів, що сім'я здійснює паралельне розслідування.

За словами О.Ржавського, до скоєння злочину протягом деякого часу його сину надходили погрози в розправі над ним і його сім'єю з боку людей, з якими той співпрацював у бізнесі. Водночас, зазначає він, розмір фінансової неузгодженості між сторонами не відповідає масштабу вчиненого злочину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА