19:03 26.09.2018

Гандзюк не знає імені замовника замаху на неї, але вірить у покарання винних у нападах на українських активістів

2 хв читати
Гандзюк не знає імені замовника замаху на неї, але вірить у покарання винних у нападах на українських активістів

В. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радниця мера Херсона, активістка Катерина Гандзюк, на яку було скоєно напад наприкінці липня, записала відеозвернення до громадськості та української влади, в якому заявляє, що не знає імені замовника цього замаху.

"Я знаю, що виглядаю зараз погано. Але, принаймні, мене лікують. Мене лікують добре українські лікарі. І я точно знаю, що виглядаю зараз набагато краще, ніж виглядають в Україні справедливість і правосуддя. Тому що їх сьогодні не лікує ніхто... Я досі не знаю імені замовника нападу на мене", - йдеться у зверненні К.Гандзюк, поширеному в середу.

Вона наголосила, що її прізвище стоїть у списку 40 інших постраждалих від нападів в Україні за рік. "За останній рік в Україні сталося 40 нападів на громадських активістів. Замовники жодного з них не були названі. Найгірше - половину з цього списку я знаю особисто. (...) Хто замовив усіх цих людей? Хто покриває замовників? Чому така кількість розслідувань саботується? Чому ми маємо терпіти, поки найактивніших з нас вбивають і калічать?" - запитує К.Гандзюк.

При цьому вона висловила впевненість у тому, що "всіх винних буде знайдено, покарано й засуджено".

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але незабаром перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували на заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю".

Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознака замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

Зеленський: Уся комунікація з партнерами має відображатися на реальній бойовій роботі наших воїнів із засобами ураження - і зараз, а не десь влітку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА