20:20 26.09.2018

Україна пропонує Азербайджану спільне створення високоточного озброєння

2 хв читати
Україна пропонує Азербайджану спільне створення високоточного озброєння

Україна пропонує Азербайджану розширення військово-технічного співробітництва, що передбачає спільне створення та виробництво високоточного озброєння.

Як повідомила прес-служба держконцерну "Укроборонпром", готовність української сторони до нарощування двостороннього ВТС з Азербайджаном було озвучено в рамках міжнародної оборонної виставки ADEX-2018, що відбувається 25-27 вересня в Баку.

Згідно з повідомленням, голова "Укроборонпрому" Павло Букін на зустрічі з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим у рамках виставки нагадав про наявний досвід співпраці сторін в галузі бронетанкобудування та авіабудування.

"Наразі Україна готова до більш глибокої співпраці: до трансферу технологій і спільного виробництва окремих видів озброєнь, зокрема високоточного, а також військової техніки", - зазначив він.

Як повідомляє прес-служба, ініціатива української сторони щодо розширення двостороннього ВТС здобула підтримку азербайджанської сторони під час зустрічей глави "Укроборонпрому" з прем'єр-міністром Азербайджану Новрузом Мамедовим, а також з міністром оборони Закіром Гасановим у рамках ADEX-2018.

Згідно з даними азербайджанського оборонного сектора, озвученими під час робочого візиту президента Петра Порошенка до Туреччини в червні для участі в церемонії запуску в експлуатацію Трансанатолійського газопроводу (TANAP) у складі проекту "Південного газового коридору" (ПГК), де відбулися його переговори з президентом Азербайджану І.Алієвим, з 2016 року Київ та Баку провадять переговори про можливість організації спільного виробництва протитанкового ракетного комплексу (ПТРК) "Корсар" дальністю 2,5 км розробки ДККБ "Луч". За оцінками азербайджанської сторони, на сьогодні Баку зацікавлене в придбанні у Києва високоточного протитанкового озброєння, зокрема ПТРК "Корсар", а також українсько-білоруського ПТРК "Скіф" дальністю 5 км.

III Міжнародна виставка оборонної промисловості ADEX-2018 відбувається в Баку 25-27 вересня. За даними організаторів, цього року у виставці беруть участь понад 220 компаній із 29 країн. Свої національні експозиції на виставці представили, зокрема, Азербайджан, Туреччина, КНР, Ізраїль, Іран, РФ, Білорусь, Сербія, Україна, Пакистан, Франція.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА