12:03 27.09.2018

Генпрокурор України запропонував провести ревізію міномета "Молот"

2 хв читати
Генпрокурор України запропонував провести ревізію міномета "Молот"

 Генеральний прокурор України Юрій Луценко просить комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони звернутися до Міністерства оборони і держконцерну "Укроборонпром" щодо проведення ревізії міномета "Молот" в зв'язку з інцидентами на Рівненському полігоні.

"Очевидно, що слідство вивчить надані нам документи, і будуть притягнуті до відповідальності ті, хто, усупереч нормативам, не забезпечив техніки безпеки при бойових стрільбах на Рівненському полігоні", - сказав Ю.Луценко на засіданні парламентського комітету в четвер у Києві.

Він наголосив, що відбулося грубе порушення всіх правил безпеки.

"Звичайно, ми вивчимо дані експертизи та також надамо оцінку можливим недолікам мінометів", - додав генпрокурор.

Ю.Луценко також заявив: "Головне - просив би комітет звернутися до Міноборони та "Укроборонпрому" терміново призначити повну ревізію наявних мінометів "Молот" та їхнього гарантійного обслуговування заводом - виробником".

Як повідомлялося, під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на 223-му Рівненському загальновійськовому полігоні 6 липня стався розрив 120-мм міномета "Молот" розробки ПАТ "Маяк", що входить до держконцерну "Укроборонпром", у результаті якого троє військовослужбовців загинули, ще дев'ятеро дістали поранень різного ступеня тяжкості. Командувач Сухопутних військ ВСУ прийняв рішення про припинення навчань. Призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

23 вересня двоє українських військовослужбовців дістали тілесні ушкодження внаслідок вибуху міни у каналі ствола міномету на території однієї з військових частин у Донецькій області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА