21:06 28.09.2018

Причиною конфлікту в Богородчанах було передання приміщень, що перебували в користуванні УПЦ (МП), музичній школі

2 хв читати
Причиною конфлікту в Богородчанах було передання приміщень, що перебували в користуванні УПЦ (МП), музичній школі

Причиною конфлікту навколо приміщень, які перебували в користуванні Української православної церкви (Московського патріархату) у смт Богородчани Івано-Франківської області, є передання комісією Богородчанської районної ради архітектурної пам'ятки - Митрополичих палат Домініканського монастиря на вул. Шевченка - на баланс музичної школи.

"Проти такого рішення виступив представник УПЦ Московського патріархату, який звернувся з повідомленням до поліції", - інформує сайт Івано-Франківського обласного управління Національної поліції в п'ятницю.

За даними правоохоронців, повідомлення про те, що невідомі особи намагаються захопити митрополичі палати, приміщення УПЦ (МП), надійшло до поліції від місцевого жителя о 14.15. "На місці події працюють правоохоронці. Відомості за цим фактом поліцією зареєстровані в установленому порядку, триває перевірка. Поки що інших причин конфлікту, зокрема на міжконфесійному ґрунті, не встановлено. Жодної протизаконної дії щодо культової споруди не провадилося", - заявляють у поліції.

Водночас, по медичну допомогу звернулися двоє місцевих жителів, які дістали тілесні ушкодження. "У одного з них діагностовано забій м'яких тканин надбровної ділянки голови, у іншого - розтягнення зв'язок ліктьового суглоба та підбите око", - розповіли в секторі комунікацій облуправління поліції.

Як повідомлялося, раніше на сайті УПЦ (МП) з'явилося повідомлення про захоплення будівлі Митрополичих палат при Свято-Троїцькому храмі, наданого в користування релігійній громаді УПЦ (МП) у Богородчанах, і побиття парафіян храму, облаштованого в приміщенні. У повідомленні стверджувалося, що захоплення здійснили "праворадикали з "Правого сектору". "Зламали двері, розбили шибки і побили вірян... Один з чоловіків дістав струс мозку, ще одному зламали руку, від рук рейдерів постраждав також настоятель храму протоієрей Володимир Шувар" , - йдеться в повідомленні.

З посиланням на очевидців в УПЦ (МП) заявили, що "радикали змогли потрапити до приміщення палат через внутрішній двір - музичну школу, що розташована поряд".

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА