09:07 30.09.2018

Ілон Маск піде з посади голови ради директорів Tesla, засновник і його компанія сумарно оштрафовані на $ 40 млн

1 хв читати
Ілон Маск піде з посади голови ради директорів Tesla, засновник і його компанія сумарно оштрафовані на $ 40 млн

Засновник Tesla Ілон Маск погодився заплатити штраф в розмірі $ 20 млн і залишити посаду голови ради директорів в рамках врегулювання позову Комісії з цінних паперів і бірж США. Також компанія Tesla виплатить додатково $ 20 млн штрафу і погодиться додати до своєї ради двох незалежних директорів, пише The Washington Post.

Маск піде з ради директорів протягом 45 днів і буде відсторонений від цієї посади протягом трьох років. При цьому він збереже посаду генерального директора компанії і не зобов'язаний визнавати провину.

"Засоби правового захисту та допомоги, застосовані сьогодні, спеціально розроблені для вирішення проблем, пов'язаних з проступком (Маска - ІФ), шляхом зміцнення корпоративного управління і нагляду за Tesla в інтересах інвесторів", - йдеться в заяві представника Комісії з цінних паперів і бірж США Стефані Авакян.

Ілон Маск 7 серпня написав у своєму твіттері, що збирається викупити Tesla за ціною $ 420 за акцію. При цьому він додав, що "фінансування забезпечене". Через 17 днів після скандальної заяви Маск відмовився від своїх планів. Після цього Комісія з цінних паперів і бірж США звернулася до федерального окружного суду Манхеттена, обвинувативши мільярдера в шахрайстві.

Відповідно до законодавства США, компанії і їх топ-менеджери не мають права давати недостовірну інформацію щодо значущих корпоративних подій.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА